Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  174 członków

Haiku-Audio Klub
IGNORED

zastanawiam się nad ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , Zastanawiam się nad zmianą wzmacniacza obecnie NAD 3020 🙂

Słucham głównie Rock i pop i troszkę jazz , pokój mały 12m kolumny ELAC FS 208.2 i mam jeszcze elektrostaty final sound 600

Mam dwa faworyty :

Haiku Audio Bright mk3 albo Yaqin MS-30L

który byłby lepszy? podzielicie się opiniami

Nowy na forum i zielony Marek

https://www.audiostereo.pl/topic/158725-zastanawiam-si%C4%99-nad/
12 godzin temu, marekszycz napisał:

Witam , Zastanawiam się nad zmianą wzmacniacza obecnie NAD 3020 🙂

Słucham głównie Rock i pop i troszkę jazz , pokój mały 12m kolumny ELAC FS 208.2 i mam jeszcze elektrostaty final sound 600

Mam dwa faworyty :

Haiku Audio Bright mk3 albo Yaqin MS-30L

który byłby lepszy? podzielicie się opiniami

Nowy na forum i zielony Marek

Witaj 

Trudne pytanie? Który lepszy ? To dwa różne wzmacniacze, Yaqin lampa ,Haiku hybryda . Yaqin dostępny nowy ,możliwość posłuchania u siebie przed zakupem i tak powinieneś zrobić. W przypadku obu urządzeń są lampy, których wymiana wpływa na brzmienie . 

Nikt nie podpowie co się  Tobie spodoba ? Wszyscy szukamy swojego brzmienia za swoje pieniądze i tylko próby u siebie dają pewność trafnego zakupu.

i tak celuję w używane🙂

ale który bardziej dynamiczny i żywszy ?, pop rock

czy może pozostać przy tranzystorach i tu mam też coś na oku Cambridge Audio CXA 60 ,

Mam już Cambridge Audio CXN

Wcześniej miałem yamahe nr803d ale sprzedałem , grała fajnie ale po dłuższym słuchaniu dźwięk wiercił mi dziurkę w głowie 🙃, obecny nad 3020 po wymianie kondensatorów i zamontowaniu potencjometru z pilotem , gra spoko

50 minut temu, marekszycz napisał:

i tak celuję w używane🙂

czy może pozostać przy tranzystorach i tu mam też coś na oku Cambridge Audio CXA 60 ,

Wcześniej miałem yamahe nr803d ale sprzedałem , grała fajnie ale po dłuższym słuchaniu dźwięk wiercił mi dziurkę w głowie 🙃, obecny nad 3020 po wymianie kondensatorów i zamontowaniu potencjometru z pilotem , gra spoko

Jak dobrze jest to po co , szukać ? 

Co byś chciał usłyszeć ?  Czy to czego "szukasz " to wzmacniacz ? Moze ? cos w systemie ? 

Zapytaj ? To i to jest ok. Ale tego  bym oczekiwał  , w którą stronę iść? 

Podpowiem  tylko co na dziś gra nie tak ?

Godzinę temu, marekszycz napisał:

i tak celuję w używane🙂

Dynamika i szybkość na tym poziomie cenowym to raczej tranzystor. Jeśli lampa to Kt 88  .Haiku audìo Brigth to barwa nasycenie muzykalność. Długie godziny słuchania bez zmęczenia. 

Powinieneś posłuchać i sobie odpowiedzieć? Czy to tego szukasz ?

• 3 miesiące później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.