Skocz do zawartości
IGNORED

TIDAL zacina się

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, Wito76 napisał:

Ale z ciebie gość.

jak zbierasz do szflady i ulegasz spontanicznie sentymentalnym emocjom, to wszystko jasne. Nie było tematu... 😏

7 godzin temu, Zbi_Rek napisał:

Też mam od 10 lat 851N i od tygodnia EXN100

Akurat streamery Cambridge są dobre dźwiękowo, ale to dalej DS. Wyśmiany przez Ciebie Chromecast Audio z dobrym dacem R2R zagrać może znacznie lepiej.

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

2 minuty temu, marcinmarcin napisał:

Akurat streamery Cambridge są dobre dźwiękowo, ale to dalej DS. Wyśmiany przez Ciebie Chromecast Audio z dobrym dacem R2R zagrać może znacznie lepiej.

DS ?

p.s. nie Chromecast, tylko patetyczno-epicki emocjonalizm szufladowego odkrywcy

Edytowane przez Zbi_Rek
20 minut temu, marcinmarcin napisał:

Kto co lubi. Dla mnie Cambridge Audio brzmi fatalnie - wzmacniacze jak tania dyskoteka w Kijowie, a streamery to w ogóle lepiej zostawić bez komentarza.

R/2R nie jest odpowiedzią na wszystkie bolączki cyfrowego świata. Ot, kolejna chińska moda. Pewnie taniej wychodzi w produkcji, bo nie trzeba tyłu licencji płacić.

12 minut temu, Zbi_Rek napisał:

możesz przybliżyć/rozwinąć myśl "to dalej tylko DS"

Nasz kolega nie docenia najbardziej rozpowszechnionej technologii. Widocznie już mu się przejadła.

To ten sam stan duszy, który ciągnie do zakupu wzmacniacza na lampach, kiedy 99% rynku to tranzystorowce.

Edytowane przez Gargan
25 minut temu, Gargan napisał:

Kto co lubi. Dla mnie Cambridge Audio brzmi fatalnie - wzmacniacze jak tania dyskoteka w Kijowie, a streamery to w ogóle lepiej zostawić bez komentarza.

R/2R nie jest odpowiedzią na wszystkie bolączki cyfrowego świata. Ot, kolejna chińska moda. Pewnie taniej wychodzi w produkcji, bo nie trzeba tyłu licencji płacić.

Nasz kolega nie docenia najbardziej rozpowszechnionej technologii. Widocznie już mu się przejadła.

To ten sam stan duszy, który ciągnie do zakupu wzmacniacza na lampach, kiedy 99% rynku to tranzystorowce.

masz traumatyczny uraz do Cambridge i już wszyscy o tym wiedzą, pytanie czy dotyczy to tylko tego co miałeś czyli podstawowy model, czy słuchałeś również 851N czy EXN100 i również tego nie trawisz ? Dla przypomnienia tematem jest streamer (i sprecyzuj jaki element serii Minx tak Cię rozczarował)

Edytowane przez Zbi_Rek

Że co? R2R to jakaś chińska moda? Od kiedy? Fakt, robią teraz jakieś drabinki w topologii R2R, ale legenda i kunszt R2R to lata 80te i 90te. Ja akurat mam przetwornik na AD1865 od Analogue Devices, czyli bardzo daleko od Chin i dziadki z Audio Note wyceniają to brzmienie na 50k, uznając ten przetwornik za najlepiej brzmiący na rynku. I to nie kwestia mody na R2R czy lampy, tylko po prostu to jest zupełnie inny rodzaj muzyki. Ale każdy niech sobie idzie swoją drogą. I nawet taki Chromecast z szuflady fantastycznie się zgrywa z takim DACiem. Polecam, Magda Gessler.

5 minut temu, Wito76 napisał:

Że co? R2R to jakaś chińska moda? Od kiedy? Fakt, robią teraz jakieś drabinki w topologii R2R, ale legenda i kunszt R2R to lata 80te i 90te. Ja akurat mam przetwornik na AD1865 od Analogue Devices, czyli bardzo daleko od Chin i dziadki z Audio Note wyceniają to brzmienie na 50k, uznając ten przetwornik za najlepiej brzmiący na rynku. I to nie kwestia mody na R2R czy lampy, tylko po prostu to jest zupełnie inny rodzaj muzyki. Ale każdy niech sobie idzie swoją drogą. I nawet taki Chromecast z szuflady fantastycznie się zgrywa z takim DACiem. Polecam, Magda Gessler.

inny rodzaj grania, rozwiń proszę myśł

@Zbi_Rek no tak, bo producent nagle zmieni firmowe brzmienie, gdyż akurat zrobił trochę droższy model. 

Minx grał identycznie jak CXN... No może trochę lepiej. Słuchałem kilku streamerów Cambridge i zawsze grały tak samo. Tych najnowszych nie znam, ale jakoś nie ciągnie mnie je poznawać. Nawet jeśli zmienili trochę brzmienie, bo dali teraz ESS to też wiem jak brzmią graty na ESS i co tu można zmienić? Filtr inny dasz? No po prostu rewolucja...

@Wito76 każdy chipset gra trochę inaczej. Co dziwnego, że akurat tobie odpowiada ten AD? Ja lubię stare Burr-Brown. Myślisz, że one nie są "muzykalne" i "analogowo miękkie"? A to tak nielubiana przez Ciebie Delta-Sigma.

13 minut temu, Gargan napisał:

@Zbi_Rek no tak, bo producent nagle zmieni firmowe brzmienie, gdyż akurat zrobił trochę droższy model. 

Minx grał identycznie jak CXN... No może trochę lepiej. Słuchałem kilku streamerów Cambridge i zawsze grały tak samo. Tych najnowszych nie znam, ale jakoś nie ciągnie mnie je poznawać. Nawet jeśli zmienili trochę brzmienie, bo dali teraz ESS to też wiem jak brzmią graty na ESS i co tu można zmienić? Filtr inny dasz? No po prostu rewolucja...

Ok, nie odpowiad Ci sygnatura brzmienia, preferencje to indywidualna sprawa. Temat wyjaśniony i zakończony. 

8 minut temu, Wito76 napisał:
14 minut temu, Zbi_Rek napisał:
inny rodzaj grania, rozwiń proszę myśł

Ale poetycko czy jak?

😊👍 oj, bez uszczypliwości już (przepraszam za zbyt pragmatyczne podejście, które było niekomfortowe dla  Ciebie)

Edytowane przez Zbi_Rek
2 minuty temu, Wito76 napisał:

Jakie by to brzmienie nie było, plastikowe czy organiczne, wracając do tematu, nie ma słuchania gdy Tidal zacina się.

to nie podlega dyskusji

ot brzmienie, dla mnie brzmienie słuchane w domu, ma być jak najbliższe temu gdy słuchałem tego samego na żywo (i nie mam na myśli brzmienia stadionowego)

32 minuty temu, Wito76 napisał:

Jakie by to brzmienie nie było, plastikowe czy organiczne, wracając do tematu, nie ma słuchania gdy Tidal zacina się.

U mnie nie zacina się. 

Problemem mogą być nachalne aktualizacje, bo Tidal je robi bez pytania. Po prostu pauza i resetuje serwis. Ot tak. Świetnie to zaprojektowali 😁👍

Gargan,nie ma żadnych nachalnych aktualizacji, nie możesz tego pisać i tak pisać,masz tylko piać z zachwytu,bo Cie zaraz dopadną w paru na raz, rzucą się na Ciebie jego wyznawcy, jak na mnie tu dwóch się rzuciło, wbili zębiska,do tej pory mam blizny 😊 ale nauczyło mnie to jednego, jeżeli im pękną spodnie na szwie na tyłku,to innym też w tym samym miejscu mają pęknąć ,a jak nie pękną,to Tobie też mają nie pęc🧐🙄😁😊

14 minut temu, Gargan napisał:

Po prostu się tak głęboko nie kłaniaj do jednych, bo wtedy za mocno wypinasz tyłek do drugich i konsekwencje garderobiane gotowe 🤷

Problem z Tidal jest nieprecyzyjnie przedstawiany przez użytkowników mająch problem, których de facto jest kilku. Przede wszystkim nie podają konfiguracji sprzętowej, który obsługuje stream

Oiza tym, Tidal nie jest obowiązkowy 😏 (jeszcze)

Edytowane przez Zbi_Rek
12 minut temu, Zbi_Rek napisał:

Problem z Tidal jest nieprecyzyjnie przedstawiany przez użytkowników

którzy korzystają z tego serwisu na streamerach wyciągniętych z paczki czipsów w ramach "chińskich rodzinnych" abonamentów aby zaoszczędzić 4.99 zł miesięcznie. A jeśli do tego dochodzi internet z dzikiego hotspota z Ali, nieumiejętność obsługi posiadanych urządzeń, pojawia się biadolenie nad mitem tnącego się serwisu. 

2 godziny temu, Zbi_Rek napisał:

możesz przybliżyć/rozwinąć myśl "to dalej tylko DS"

Po prostu grają inaczej... dla mnie największe różnice są przy starych kiepskich realizacjach które były niesłuchalne, a nagle się okazuje że grają pięknie. 

9 minut temu, marcinmarcin napisał:

Po prostu grają inaczej... dla mnie największe różnice są przy starych kiepskich realizacjach które były niesłuchalne, a nagle się okazuje że grają pięknie. 

dziękuję

17 minut temu, piotrek7 napisał:

którzy korzystają z tego serwisu na streamerach wyciągniętych z paczki czipsów w ramach "chińskich rodzinnych" abonamentów aby zaoszczędzić 4.99 zł miesięcznie. A jeśli do tego dochodzi internet z dzikiego hotspota z Ali, nieumiejętność obsługi posiadanych urządzeń, pojawia się biadolenie nad mitem tnącego się serwisu. 

z wielkim prawdopodonieństwem, precyzyjnie  przedstawiłeś istotę sprawy 👍👍👍

Dla mnie taki fajny przykład to Cream, zespół Erica Claptona. Na Delta Sigma gra bo gra, a na R2R genialnie słychać kotły i tę taką surowość, garażowy charakter gitar.
27 minut temu, piotrek7 napisał:

którzy korzystają z tego serwisu na streamerach wyciągniętych z paczki czipsów w ramach "chińskich rodzinnych" abonamentów aby zaoszczędzić 4.99 zł miesięcznie.

U mnie wczoraj na obydwu komórkach (nieważne czy po Wifi czy danych komórkowych) nie było momentami głównego menu, ale muzyka jakoś grała normalnie jak zwykle, choć parę razy się zatrzymała, albo nie przechodziło na następny kawałek... więc widać że cały czas grzebią w apkach/serwerach.

1 minutę temu, Wito76 napisał:
19 minut temu, marcinmarcin napisał:

Dla mnie taki fajny przykład to Cream, zespół Erica Claptona. Na Delta Sigma gra bo gra, a na R2R genialnie słychać kotły i tę taką surowość, garażowy charakter gitar.

Akurat na moim torze audio nie mam zastrzeżeń do brzmienia wydawnictw 70s, oczywiście brzmią inaczej/specyficznie ale oddają w pełni brzmienie instrumentów/wokali

A co jeśli wszystko chodzi na Ajfonach, Cisco i ktoś nie je czipsów, a mimo wszystko zacina? Co jeszcze wygwiazdorzycie? Dziecinny sposób na poprawianie sobie samopoczucia.
5 minut temu, Wito76 napisał:
39 minut temu, piotrek7 napisał:

A co jeśli wszystko chodzi na Ajfonach, Cisco i ktoś nie je czipsów, a mimo wszystko zacina? Co jeszcze wygwiazdorzycie?

tylko to, że od rozwiązywania problemów, pierwszym wyborem jest wsparcie techniczne Tidal...

• Pokaż nowe odpowiedzi