Skocz do zawartości
IGNORED

Rotel vs Onkyo vs Yamaha

Rekomendowane odpowiedzi

27 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Dobry i tani.

Zaciekawiła mnie nim. Słyszałem o nim wcześniej ale jakoś wtedy nie podlapalem.

Tylko gdzie go na testy dostać. 

Piotrze na sąsiednim forum ten sklep często wkleja swoje tematy,może do nich uderzyć.

Sam zastanawiam czy nie kupić go sobie jako drugi zapasowy systemik ,choć już mam,w sumie dwa zestawy i dwie pary kolumn aktywnych,a i często lubię posłuchać na słuchawkach.

Z amerykańskiego amazonu można go kupić taniej 499dolarów plus wysyłka i chyba cło 133dolary,ale trzeba by jeszcze podpytać by to było na 230V a nie ich 110 i wtyczka była ok,choć tą można zmienić na inny kabel zasilający.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez treinerek

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

10 minut temu, treinerek napisał:

Piotrze na sąsiednim forum ten sklep często wkleja swoje tematy,może do nich uderzyć.

Sam zastanawiam czy nie kupić go sobie jako drugi zapasowy systemik ,choć już mam,w sumie dwa zestawy i dwie pary kolumn aktywnych,a i często lubię posłuchać na słuchawkach.

Z amerykańskiego amazonu można go kupić taniej 499dolarów plus wysyłka i chyba cło 133dolary,ale trzeba by jeszcze podpytać by to było na 230V a nie ich 110 i wtyczka była ok,choć tą można zmienić na inny kabel zasilający.

Ukryta Zawartość

Na audio? 

Siedzę tam często i nie widziałem 😕

ale poszukam. 

nie no z amerykańskiego Amazonu to nie zamawiam.

cło, vaty brak gwarancji. Omijam 

Ukryta Zawartość

12 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Na audio? 

Siedzę tam często i nie widziałem 😕

ale poszukam. 

nie no z amerykańskiego Amazonu to nie zamawiam.

cło, vaty brak gwarancji. Omijam 

No o gwarancje trzeba by podpytać, ale cena zobacz 633 dolary to teraz to niecałe 2600zł-taniocha.W Polsce ich normalnym dystrybutorem jest jednak Audio System z Warszawy ale u nich jest drożej o 500zł niż u HT Audio z Poznania.Na sąsiednim forum na 3 stronie w dziale Stereo masz ich dwa posty obok siebie o testach kolumn i streamerów.

Edytowane przez treinerek

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

W dniu 25.11.2023 o 12:52, pawel.pl napisał:

Generalnie Dali 450 z rotelem 1592 nauczyły mnie szacunku do tanich kolumn.

Ciekawy zestaw wzmacniacz za 8k z kolumnami za 1.3k zł 😉

Miałeś możliwość sprawdzenia Rotela 1592 z bardziej współczesnymi kolumnami DALI? Jak Zensor czy Oberon?

Jak się mają te starsze 450/606 do np. Zensorów 7?

16 minut temu, treinerek napisał:

No o gwarancje trzeba by podpytać, ale cena zobacz 633 dolary to teraz to niecałe 2600zł-taniocha.W Polsce ich normalnym dystrybutorem jest jednak Audio System z Warszawy ale u nich jest drożej o 500zł niż u HT Audio z Poznania.Na sąsiednim forum na 3 stronie w dziale Stereo masz ich dwa posty obok siebie o testach kolumn i streamerów.

No to jest faktycznie dobra cena.

A to podpytam w wolnej chwili. Ładne maleństwo.

20 minut temu, Tweeter2016 napisał:

Miałeś możliwość sprawdzenia Rotela 1592 z bardziej współczesnymi kolumnami DALI? Jak Zensor czy Oberon?

Wydaje mi się, że Rotel 1592 zasługuje na lepsze kolumny niż Dali serii Zensor lub Oberon, tak przynajmniej od wersji Opticon.

DALI 450 w 1999 roku kosztowały około 3700zł za parę więc ile dzisiaj mogą kosztować ich "następcy" (?) 

Jest to na tyle dobra konstrukcja, że nowy wzmacniacz za 4k nie wykorzysta ich potencjału ale kto co woli.

♪ ♪ ♫  ♪  Najważniejsza jest muzyka i przyjemność jej słuchania  ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ 

6 godzin temu, Tweeter2016 napisał:

Tak, zestawienie nietypowe 😁. To był eksperyment, udostępniłem swój wzmacniacz grzecznościowo, to nie były moje kolumny 🙂. Właściwie, to te kolumny zagrały w moim systemie (źródło, mój pokój/akustyka, kable).

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Teraz będzie zgryz czy dali 450 są lepsze czy gorsze od zensor/ oberon 🙂

5 godzin temu, Tweeter2016 napisał:

Też tak myślę, że lepsze DALI by się tu przydały, ale skoro Paweł mówi o 450-kach....

U mnie RA-1592 gra z Bowers&Wilkins 703 s2. Kupiłem też zestaw RC1590 i RB-1590 do porównania z RA-1592 i finalnie zostawiłem Integrę ☺️. Porównywałem ją też z RA-6000 i Michi X3. 1592 można kupić teraz za 12k nową? Wg mnie to jest kradzież, a jak ktoś sobie kupi fajną używkę to już w ogóle.

Nie miałem okazji posłuchać bardziej współczesnych Dali ze swoimi Rotelami. Generalnie Dali nie jest z mojej bajki. Teraz chciałbym przejść na 703 s3 lub 702 s3.

Nie spodziewałem się, że ktoś na forum wspomni o takich leciwych paczkach Dali (20-25 lat?) i to akurat o tych, które miałem okazję posłuchać przez zupełny przypadek. A że dobrze wspominam, to napisałem swoją krótką historię. To naprawdę fajna sprawa, że takie kolumny - zupełnie niepozorne, potrafią zaskoczyć.

6 minut temu, piotkrak napisał:

DALI 450 w 1999 roku kosztowały około 3700zł za parę więc ile dzisiaj mogą kosztować ich "następcy" (?) 

Jest to na tyle dobra konstrukcja, że nowy wzmacniacz za 4k nie wykorzysta ich potencjału ale kto co woli.

Dali w tamtych czasach to była firma, która składała kolumny z przetworników dostępnych na rynku 🙂. Obijała je płytami MDF, stroiła wg własnej sygnatury i sprzedawała. Nietaktem byłoby porównywanie dzisiejszych Dali do Dali z tamtych czasów. W dzisiejszych flagowcach Dali jest już jakieś intellectual property, unikalne rozwiązania technologiczne chronione patentami.

Natomiast 20 lat temu to była dykta i cudze głośniki przepakowane w duńską markę. Z tego co kojarzę oni zaczęli produkcję własnych przetworników od mid-bass unitów i do dzisiaj robią w tych skórach. Wysokotonowe niemieckie grały tam jeszcze ho-ho. Co nie zmienia faktu, że taka kolumna potrafi być fajnie zestrojona i nieźle brzmieć. O czym sam się przekonałem, sypiąc głowę popiołem.

Do sprzętu audio zawsze trzeba podejść z pokorą 😉

Dzięki Paweł za krótką historię DALI oraz przybliżenie zestawu, to ciekawe jaką wartość i jakość mają niektóre stare kolumny. Jednak najbardziej z tego wszystkiego zainteresował mnie....Rotel 1592, może kiedyś uda mi się z nim zapoznać i przejdę do obozu użytkowników Rotela (nie żebym był niezadowolony z Yamahy). Już kilka razy zaciekawił mnie ten model, bo jeszcze nie jest super drogi, a poza Tobą sporo osób go chwali.

47 minut temu, piotkrak napisał:

W 1999 roku za 3700 zł można było kupić dwa metry kwadratowe mieszkania w Warszawie, a na obrzeżach miasta trzy m. kw.  Co dziś można kupić za 3700 m. kw. ?!? 🙂 Dziś za 3700 możesz wynająć kawalerkę na miesiąc 😉 To były zupełnie inne pieniądze, nie da się więc porównywać kosztów dóbr z tamtych lat z dzisiejszymi.

19 minut temu, Tweeter2016 napisał:

W 1999 roku za 3700 zł można było kupić dwa metry kwadratowe mieszkania w Warszawie, a na obrzeżach miasta trzy m. kw.  Co dziś można kupić za 3700 m. kw. ?!? 🙂 Dziś za 3700 możesz wynająć kawalerkę na miesiąc 😉 To były zupełnie inne pieniądze, nie da się więc porównywać kosztów dóbr z tamtych lat z dzisiejszymi.

+1

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

12 godzin temu, piotkrak napisał:

A kto mówi że to są następcy?

Jak to jest usystematyzowane?

Te dali grają inaczej niż bowersy. Ale dzięki za historię 🙂

sam dodam odpowiedź. 

uważam że oberony grają inaczej niż 450. Ale czy lepiej? No nie. Nie jednoznacznie.

13 godzin temu, Tweeter2016 napisał:

Jednak najbardziej z tego wszystkiego zainteresował mnie....Rotel 1592, może kiedyś uda mi się z nim zapoznać i przejdę do obozu użytkowników Rotela (nie żebym był niezadowolony z Yamahy)

Miałem okazję posłuchać wiele modeli Rotela (w tym wszystkie odmiany konstrukcji 1592 - Ra6000,MKI, MKII, x3), Michi, Luxmana, Hegla, Marantza, Denona, Onkyo i nawet jakiś Pioneer też się zdarzył ;). Były to urządzenia w dużym rozrzucenie cenowym, były integry i były dzielone. W moim osobistym odczuciu Ra-1592 to jakaś żyjąca (bo wciąż produkowana) legenda? Spróbujcie znaleźć jedną recenzję tego urządzenia, która mówi, że eeee spoko-spoko, przeciętny. Albo opinii użytkownika, który narzeka na 1592. Nie ma takich.

Starałem się ubić tą konstrukcję różnymi opcjami, z budżetem 25k i nie zdołałem. Poszedłem nawet we wspomnianą dzielonkę i też nie. RC1590+RB1590 dawała więcej bassu, który w moim pokoju nie miał się gdzie rozejść i nie brzmiało to dobrze (350W robiło swoje, nie zawsze więcej znaczy lepiej). Najbardziej brakowało mi precyzji średnicy wysokich z 1592. Dzielonka budowała większą scenę i ciekawszą, jednak dynamika 1592 i ta precyzja... Nie da się bez tego.

Problem jest też w podłączeniu preampa do ampa. Konektory mają duże znaczenie i ja po 4 kompletach odpuściłem. Wisiałem gdzieś pomiędzy zadowolenia i niezadowolenia. To było męczące 😁. Można zmieniać, zmieniać, zmieniać. I ciągle coś dostajesz i coś jest Ci zabierane. Decydując się na integrę otrzymujesz gotowy, zestrojony sprzęt. Który albo Ci się podoba i go zostawisz, albo nie i sprzedajesz. Nie ma takiego rozkmininania "czy to tak ma grać? Czy to już jest max. tego zestawu? Spróbuję jeszcze to". Po kilku dniach wpinasz integrę i czujesz ulgę. Chciałbyś tylko tej sceny z zielonki i ciut więcej bassu, ale masz te 95% satysfakcji. W dzielonce miałem 70% z potencjałem na 100%, ale ta karuzela za długo się kręciła i wysiadłem. Później spojrzałem na faktury i wiedziałem, na którego konia trzeba postawić. I na którego konia należy spojrzeć (Hi, Michi x5). Natomiast po Michi x3 wiem, że pewniakiem x5-tka nie jest ;).

Jeśli będziesz miał okazję kupić takiego Rotela nawet z drugiej ręki, warto sprawdzić.

Wrzucam dwie recenzję ra-1592 mkii, jedna z nich to porównanie do ra6000 i michi x3. Mogę tylko potwierdzić opinię Andrew, przeszedłem dokładnie tą samą drogę. Ciekawe jest też porównanie do flagowców Musical Fidelity czy McIntosh:

Cytat

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cytat

W 1999 roku za 3700 zł można było kupić dwa metry kwadratowe mieszkania w Warszawie, a na obrzeżach miasta trzy m. kw.  Co dziś można kupić za 3700 m. kw. ?!? 🙂

Bardziej zwracam uwagę na rozwój technologii w danej epoce. W 1999 roku audio było w boomie, ale dzisiejsze przetworniki są budowane na innym poziomie technologicznym. Zmieniły się urządzenia pomiarowe, rozwinęła się wiedza o materiałach i precyzja ich łączenia, poprawiły się konstrukcje kolumn. Dzisiaj na etapie budowy kolumn inżynierowie rozwiązują problemy akustyczne w najpopularniejszych proporcjach pomieszczeń. Dzisiejsze konstrukcje z większym powodzeniem mogą zabrzmieć poprawnie w większej ilości pomieszczeń niż wcześniej.Linie produkcyjne w 99 roku były garażem vs dzisiejsze fabryki. +20 lat doświadczenia robi różnicę. Aczkolwiek bardzo dużo dzisiaj produkuje się kolumn w segmencie budżetowym/masowym. Cała umiejętność polega na odróżnieniu tych wyjątkowych, buy once|buy right.

Sygnatura dzięku też zmieniła się. Dzisiaj mamy bardziej jasny, rozdzielczy dźwięk z precyzyjnym bassem. Bo dzisiaj możemy to w końcu pokazać. Bowersy też się zmieniły. I jestem z tych, którzy mówią, że na lepsze.

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Hell yeah! 🤠

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 20.11.2023 o 20:59, Mikkonen napisał:

Obecnie mam Rotel Ra 04 i Dali 450. W nowym mieszkaniu sprzęt pójdzie do zmiany. Obawiam się jednak ze bez odsłuchow się nie obejdzie. Na sprzęt (kolumny + wzmacniacz, źródło obecne zostaje) zamierzam przeznaczyć do 10tys zł. 

Chciałem zacząć od kupna nowego wzmaka do obecnych Dali, ale chyba nie ma to sensu, i lepiej będzie mi kupić komplet.

Szukam gęstego brzmienia że sporą ilością dobrze kontrolowanego dołu (bez kluchy na basie), że zlagodzoną górną średnicą. 

Pokój 25m2. 

Do Twojej muzy żeby się zmieścić w 10kzł poleciłbym Yamaha AS1000 plus Bowersy 703S2. Przekroczysz budżet nieznacznie ale to zagra. Miałem taki zestaw przez krótki czas, rewelacja przy rockowym, koncertowym graniu.

6 godzin temu, pawel.pl napisał:

Miałem okazję posłuchać wiele modeli Rotela (w tym wszystkie odmiany konstrukcji 1592 - Ra6000,MKI, MKII, x3), Michi, Luxmana, Hegla, Marantza, Denona, Onkyo i nawet jakiś Pioneer też się zdarzył ;). Były to urządzenia w dużym rozrzucenie cenowym, były integry i były dzielone. W moim osobistym odczuciu Ra-1592 to jakaś żyjąca (bo wciąż produkowana) legenda? Spróbujcie znaleźć jedną recenzję tego urządzenia, która mówi, że eeee spoko-spoko, przeciętny. Albo opinii użytkownika, który narzeka na 1592. Nie ma takich.

Starałem się ubić tą konstrukcję różnymi opcjami, z budżetem 25k i nie zdołałem. Poszedłem nawet we wspomnianą dzielonkę i też nie. RC1590+RB1590 dawała więcej bassu, który w moim pokoju nie miał się gdzie rozejść i nie brzmiało to dobrze (350W robiło swoje, nie zawsze więcej znaczy lepiej). Najbardziej brakowało mi precyzji średnicy wysokich z 1592. Dzielonka budowała większą scenę i ciekawszą, jednak dynamika 1592 i ta precyzja... Nie da się bez tego.

Problem jest też w podłączeniu preampa do ampa. Konektory mają duże znaczenie i ja po 4 kompletach odpuściłem. Wisiałem gdzieś pomiędzy zadowolenia i niezadowolenia. To było męczące 😁. Można zmieniać, zmieniać, zmieniać. I ciągle coś dostajesz i coś jest Ci zabierane. Decydując się na integrę otrzymujesz gotowy, zestrojony sprzęt. Który albo Ci się podoba i go zostawisz, albo nie i sprzedajesz. Nie ma takiego rozkmininania "czy to tak ma grać? Czy to już jest max. tego zestawu? Spróbuję jeszcze to". Po kilku dniach wpinasz integrę i czujesz ulgę. Chciałbyś tylko tej sceny z zielonki i ciut więcej bassu, ale masz te 95% satysfakcji. W dzielonce miałem 70% z potencjałem na 100%, ale ta karuzela za długo się kręciła i wysiadłem. Później spojrzałem na faktury i wiedziałem, na którego konia trzeba postawić. I na którego konia należy spojrzeć (Hi, Michi x5). Natomiast po Michi x3 wiem, że pewniakiem x5-tka nie jest ;).

Jeśli będziesz miał okazję kupić takiego Rotela nawet z drugiej ręki, warto sprawdzić.

Wrzucam dwie recenzję ra-1592 mkii, jedna z nich to porównanie do ra6000 i michi x3. Mogę tylko potwierdzić opinię Andrew, przeszedłem dokładnie tą samą drogę. Ciekawe jest też porównanie do flagowców Musical Fidelity czy McIntosh:

Bardziej zwracam uwagę na rozwój technologii w danej epoce. W 1999 roku audio było w boomie, ale dzisiejsze przetworniki są budowane na innym poziomie technologicznym. Zmieniły się urządzenia pomiarowe, rozwinęła się wiedza o materiałach i precyzja ich łączenia, poprawiły się konstrukcje kolumn. Dzisiaj na etapie budowy kolumn inżynierowie rozwiązują problemy akustyczne w najpopularniejszych proporcjach pomieszczeń. Dzisiejsze konstrukcje z większym powodzeniem mogą zabrzmieć poprawnie w większej ilości pomieszczeń niż wcześniej.Linie produkcyjne w 99 roku były garażem vs dzisiejsze fabryki. +20 lat doświadczenia robi różnicę. Aczkolwiek bardzo dużo dzisiaj produkuje się kolumn w segmencie budżetowym/masowym. Cała umiejętność polega na odróżnieniu tych wyjątkowych, buy once|buy right.

Sygnatura dzięku też zmieniła się. Dzisiaj mamy bardziej jasny, rozdzielczy dźwięk z precyzyjnym bassem. Bo dzisiaj możemy to w końcu pokazać. Bowersy też się zmieniły. I jestem z tych, którzy mówią, że na lepsze.

Hell yeah! 🤠

Fajnie się rozkrecasz Paweł.

Plusik. Kolejny 🙂

8 godzin temu, pawel.pl napisał:

Decydując się na integrę otrzymujesz gotowy, zestrojony sprzęt. Który albo Ci się podoba i go zostawisz, albo nie i sprzedajesz. Nie ma takiego rozkmininania "czy to tak ma grać?

przeszedłem trochę inną drogę bo od KinaDomowego, mam więc systemy dzielone, a rok temu zdecydowałem się na rb1582, niby cząstka 1592. I to zostanie na długo. ta końcówka w mojej opinii świetnie... nie tyle napędza co sprawuje kontrolę nad kolumnami. rozumiem ten ból bo do końcówki trzeba dwojga, mogłem kupić 1592, byłoby łatwiej ;). a parametry wzmacniaczy to nie tylko moc, wiele innych powoduje że jest dobra współpraca z pre alb o nie.

W dniu 28.11.2023 o 18:50, pawel.pl napisał:

U mnie RA-1592 gra z Bowers&Wilkins 703 s2

I to mnie bardzo zainteresowało. Masz pierwszą wersje czy mkII ?

W dniu 28.11.2023 o 19:31, Tweeter2016 napisał:

W 1999 roku za 3700 zł można było kupić dwa metry kwadratowe mieszkania w Warszawie, a na obrzeżach miasta trzy m. kw.

Więc można powiedzieć, że dziś odpowiedniki DALI 450 kosztują mniej/więcej jakieś 2 metry kw. mieszkania w mieście 😉 

Dali w tamtych czasach to była firma, która składała kolumny z przetworników dostępnych na rynku 🙂

Nic w tym złego, dużo markowych producentów korzystało i korzysta ze znanych przetworników vifa, seas, scanspeak itp.  ale oczywiście dobrze, że firmy się rozwijają.

W dniu 29.11.2023 o 10:06, pawel.pl napisał:

Bardziej zwracam uwagę na rozwój technologii w danej epoce. W 1999 roku audio było w boomie, ale dzisiejsze przetworniki są budowane na innym poziomie technologicznym. Zmieniły się urządzenia pomiarowe, rozwinęła się wiedza o materiałach i precyzja ich łączenia, poprawiły się konstrukcje kolumn.

Jednak mimo tego wielkiego rozwoju, słuchając dobrze nagranych albumów słychać wszystkie dźwięki stereo 

zarówno w 25-letnich jak i nowych ZG 🙂 

Kluczowe jest odpowiednie zgranie kolumn ze wzmakiem oraz jego możliwości kontroli danych ZG (nie wspomnę o akustyce pokoju i ustawieniu) więc trzeba czasem naprzerzucać klamotów aby dobrze trafić.

Dlatego mniemam co kolega wcześniej napisał: 

Nie spodziewałem się, że ktoś na forum wspomni o takich leciwych paczkach Dali (20-25 lat?) i to akurat o tych, które miałem okazję posłuchać przez zupełny przypadek. A że dobrze wspominam, to napisałem swoją krótką historię. To naprawdę fajna sprawa, że takie kolumny - zupełnie niepozorne, potrafią zaskoczyć.

No tak z nimi było dobrze zasilone to się odwdzięczają 🙂 

W dniu 29.11.2023 o 06:53, Piotr Sonido napisał:

sam dodam odpowiedź. 

uważam że oberony grają inaczej niż 450. Ale czy lepiej? No nie. Nie jednoznacznie.

Patrząc realnie to większość już nie chce wracać do tamtych lat a iść z "postępem" w nowe 🙂 

Każda konstrukcja jest nieco inna w brzmieniu i co dla kogo jest lepsze/gorsze to już indywidualne odczucia więc autorowi tematu nie pozostaje nic innego jak odsłuchy u siebie wzmacniaczy może nawet i 1592, 

powodzenia

♪ ♪ ♫  ♪  Najważniejsza jest muzyka i przyjemność jej słuchania  ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ 

W dniu 1.12.2023 o 22:06, piotkrak napisał:

Patrząc realnie to większość już nie chce wracać do tamtych lat a iść z "postępem" w nowe 🙂 

Postępem czego?

W oberonach nie ma hybrydy. 

Zmiana dla zmiany. Czasem to też jest ważne 😉

Aby nie było nudy

W dniu 28.11.2023 o 12:24, Tweeter2016 napisał:

Zestawienie ceny w miarę nowego wzmacniacza z ceną kolumn sprzed 20 lat zupełnie nie ma sensu. Co to za porównanie? W 1997 roku zarabiałem 700 zł. Teraz 7000 zł. Co nie znaczy, że mój potencjał zakupowy wzrósł 10 krotnie, prawda? 

W dniu 28.11.2023 o 18:44, piotkrak napisał:

Święte słowa. Miałem 450 przez ok. 8 lat i słuchałem ich z wieloma wzmacniaczami. Obecnie cennikowe 8K za nowy piecyk to właściwy rejon dla tych kolumn. Tzn. zagrają i z takim za 3K, ale te, no dobra, powiedzmy 6-8K to taki sweat spot moim zdaniem.

Natomiast 20 lat temu to była dykta i cudze głośniki przepakowane w duńską markę.

Cóż, żeby wszyscy dzisiaj produkowali taką "dyktę" z takimi głośnikami i za takie pieniądze (relatywnie oczywiście), jak wtedy Dali, to byłbym szczęśliwy. Nie popadajmy w przesadę z tym postępem technologii i biurami projektowymi. Komuś może się wydawać, że zyskuje na tym klient, bo technologia się rozwija, itd. itp. W pewnym sensie tak, ale generalnie chodzi o to, żeby klientowi coś się wydawało i zapłacił za dany produkt więcej, niż wynika z kalkulacji. Poza tym umówmy się, w głośnikach nie ma aż takiej rewolucji technologicznej. 

Edytowane przez tomek11

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Moje stare "dykty" w pełnej okazałości:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

• 4 tygodnie później...
W dniu 29.11.2023 o 19:20, micmus napisał:

I to mnie bardzo zainteresowało. Masz pierwszą wersje czy mkII ?

Mam wersję pierwszą, RA-1592 MK1. MK2 jest sucha jak stolec Beduina.

W dniu 7.12.2023 o 17:53, tomek11 napisał:

W pewnym sensie tak, ale generalnie chodzi o to, żeby klientowi coś się wydawało i zapłacił za dany produkt więcej, niż wynika z kalkulacji. Poza tym umówmy się, w głośnikach nie ma aż takiej rewolucji technologicznej. 

Z radością odpisuję, że kolega oddalił się od prawdy 😁. Przejdź się na odsłuchy BW 702 s3 / 703 s3.

Wrócisz do domu, usiądziesz w fotelu i zorientujesz się, że wróciłeś bez butów.

18 godzin temu, pawel.pl napisał:

radością odpisuję, że kolega oddalił się od prawdy 😁. Przejdź się na odsłuchy BW 702 s3 / 703 s3.

Wrócisz do domu, usiądziesz w fotelu i zorientujesz się, że wróciłeś bez butów.

To oznacza że kolumny wyjątkowo Ci spasowały to cieszy. O to przecież w tym chodzi. Ja tam buty miałem cały czas. 🙂

• Pokaż nowe odpowiedzi