Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  392 członków

Audio Physic Klub
IGNORED

Jaka lampa do audio physic tempo 25

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Chciałbym spróbować lampy do moich fizyków.Miałem kiedyś zmodyfikowanego Janka ms 90B na NOS-ach  , ale w setupie z innymi kolumnami. Raczej do tej kolubryny nie chce wracać. Myślałem o Cayin TP55. Jake macie doświadczenia z lampowymi wzmakami vs nasze kolumny?Oczywiście tranzystor zostawiam:-). Z krelem KAV300i gra to pięknie.Pozdrawiam.Dawid 

https://www.audiostereo.pl/topic/166064-jaka-lampa-do-audio-physic-tempo-25/
  • 1 miesiąc później...

Nie wiem czy o taką odpowiedź Ci chodzi ale powiem że po części mam doświadczenie. Mam Audiophysic Tempo 35 i napędza je Mc C2700 który jest lampowym pre oraz mc452 który daje moc. Takie rozwiązanie wydaje mi się optymalne ponieważ daje to fajny ciepły charakter analogowego brzmienia a jednocześnie nie tracąc na muzykalność. A oszukuję cyfrę po całości bo słucham tylko z Plików i transportu CD o napędzie paskowym. 

• 11 miesięcy później...

U mnie grają z yaqinem mc100b, trochę zmodyfikowanym. Mi się podoba, ale nie słuchałem ich z innym wzmacniaczem, więc nie mam porównania. Za klika dni będę miał tranzystorową (właściwie hybrydową), mocną końcówkę, to będę mógł napisać jakie są różnice, jeśli chcesz. Z krellem nie grają zbyt jasno?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.