Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  174 członków

Haiku-Audio Klub
IGNORED

Selene 6550 vs Sol II

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

mam niemały dylemat, otóż szukam jakiegoś nowego lub używanego wzmaka zintegrowanego w cenie do ok 7k do kolumn JBL L82. Chciałbym zastąpić staruszka Sansui, który dość dzielnie sobie radzi, ale można by lepiej. Myślałem nad różnymi integrami typu Caspian m2, Atoll IN200 czy Unison Research Unico Primo, Nuovo czy nawet DUE. W końcu do rozważań weszły również wzmacniacze HAIKU i powiem szczerze, dość mocno się nimi podjarałem czytając jak wspaniałe są to wzmacniacze. Niestety żaden sklep w stolicy (przynajmniej tak  mi się wydaje) nie posiada Haiku SELENE 6550 lub SOL II bym mógł go posłuchać u siebie. Może ktoś z Was posiada Haiku Selene czy SOL II i mieszka w stolicy i chciałby posłuchać go z JBLami? 🙂 

Czy z tego Selene lub SOLa będę w stanie uzyskać dźwięk piękny (czy tam słodki), muzykalny, gładki i zarazem nieagresywny, nienatarczywy i detaliczny? Czy Haiku jest w stanie zagrać fajnie zarówno rock jak i klasykę lub spokojny jazz czy jakąś balladę? Czy Haiku to dobry kierunek, jeśli chodzi o pewną uniwersalność zadań, brzmienie którego chce się słuchać godzinami i które nie męczy zarówno przy cichym jak i głośnym słuchaniu? Da się tak w ogóle? 😉

Dzięki z góry, jeśli ktoś będzie w stanie mi coś doradzić, poza sprzedaniem kolumn lub zostawieniem szukania wiatru w polu. Pzdr

https://www.audiostereo.pl/topic/166430-selene-6550-vs-sol-ii/

Sam przyjechałem do Warszawy żeby porównać Haiku Audio Sol z Bright i Atolem In200. Mieszkam w centrum ponad 200km od stolicy . Dziś łatwiej możesz wypożyczyć i posłuchać u siebie  polecam Salony Audio-On lub blizej Q21 w Pabianicach tu możesz się nawet wybrać i na początek posłuchać i wyrobić sobie zadanie . 

W klubie jest dużo moich wpisów jak gra Haiku Audio Sol ll Se . 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.