Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Aktualizacja oprogramowania w RCD-1572 MKII

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Czy ktoś posiada ten odtwarzacz i udało mu się zaktualizować w nim oprogramowanie układowe?

Walczyłem dzisiaj całe popołudnie ale YModem nie wykrywa mi odtwarzacza. Próbowałem zarówno "straight cable" TX -> TX i RX -> RX jak i cross cable TX -> RX i RX -> TX

Edytowane przez GarbataPoczwara
  • 4 tygodnie później...

Rozkminiłem w końcu jak zrobić kabelek do połączenia odtwarzacza z PC. Na stronach rotela nie ma nic poza informacją że ma to być "straight cable". Wgrałem najnowszą dostępną wersję oprogramowania.

obraz.thumb.png.cadfba13d19d2e4c31290fe283abbebe.png

U mnie aktualizacja wyraźnie pomogła, wcześniej miałem wersję 3.01 na której było wyraźnie widać że odtwarzacz ma trudności z nawigowaniem po większych płytach CD - długo wybierał utwory, czasem pokazywał błędne czasy odtwarzania.

Wrzucam szczegółową rozpiskę jak taki kabel zrobić. Powinien pasować również do innych modeli rotela, nie tylko odtwarzaczy CD, więc można sobie samemu robić aktualizacje.

obraz.thumb.png.96ba20035509044fe37c29c8ffcd491f.png

obraz.thumb.png.4fdf176aaafd5b9fa390cbcf359b09dc.png

obraz.thumb.png.d1a5ac39f62aca854cc507271254a74e.png

Edytowane przez GarbataPoczwara
  • 9 miesięcy później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.