Skocz do zawartości
IGNORED

Pylon Diamond 28 mkII - czy szanowne forum gra na takowych ?

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, ryback napisał:

jak te qr5tki graja na dole, dobrze dociazony dzwiek? 

Dół jest wystarczająco dobrze uwydatniony, aczkolwiek zależy od preferencji. Wyjaśnię to tak: kolumny są dobrze wyważone w każdym pasmie, żadne nie dominuje. Uderzenia nisko schodzące te głośniki oddadzą naturalnie, przez przeciągania i nie sucho jak pukając w pudełko, ale z kolorytem. To granie jest naprawdę wystarczające. Osobiście lubię bardziej pogłębiony dół, bardziej niż to prezentują QR5, ale to moje preferencje. Dlatego na niektóre odsłuchy dołączam sub audivector, ale doprawdy delikatnie ustawiony na "pokrętłach" i wtedy bas jest jeszcze bardziej rozwinięty i dojrzalszy - wybrzmienia brzmią pełniej. Kiedyś zechcę porównać z Pylonami jak się nadarzy okazja.

W dniu 24.04.2025 o 14:29, wd7 napisał:

Kupiłem nowe Pylony Diamond 28 MK II. I powiem krótko.

Niniejszym chciałbym bardzo serdecznie podziękować firmie Wilk Audio Projekt, za to, że wyrzucili ze środka chłam, który należało wyrzucić i zrobili z nich porządne kolumny, których teraz da się słuchać. Z uwagi na to, że po wyrzuceniu na śmietnik 80 % bebechów kolumny te nie są już kolumnami "Pylon", chcę również podziękować za  naklejenie logo firmy "Wilk Audio Projekt". Teraz mam porównanie i jestem bardzo zadowolony z kolumn firmy "Wilk Audio Projekt".  

Panie , bez jaj. W niedrogich Pylon Diamond są nie tanie przetworniki uznanych producentów. W zwrotce o ile pamiętam bardzo dobre kondy Jantzen-a. Nawet w drogich Audiovector i PMC takich nie mam.

Jesli Pylony Ci nie podeszły to trzeba było je odsprzedać z czym problemu by nie było i kupić nowe pudła od „ Wilk Audio Projekt”. Zupełnie nie rozumie Twojej decyzji ale przecież to Twoje kolumny i masz prawo zrobić z nimi co tylko chcesz.

Godzinę temu, Luk77 napisał:

bardzo dobre kondy Jantzen-a.

Skąd takie info, że bardzo dobre? Wg mojej wiedzy siedzą tam Jantzen Cross Cap, czyli podstawowa, najtańsza, raczej omijana przez wymagających linia kondensatorów. To taki kondek za 5zł. Do swojego projektu kupiłem Janztena Superior czyli około 10 razy droższy i odrzuciłem jako słaby/przeciętny.  Dobre Jantzeny to Alumen i Amber, ale one kosztują 2-4 stówy za sztukę i gdyby takie Pylon wstawił, no chociaż ten Superior Z-Cap to byłby szacun. A tak to człowiek przeciera oczy ze zdziwienia, że tak lekceważąco i  po taniości poszli. Nadrabiają za to "niezależnymi" recenzjami.

4 godziny temu, Luk77 napisał:

Panie , bez jaj. W niedrogich Pylon Diamond są nie tanie przetworniki uznanych producentów. W zwrotce o ile pamiętam bardzo dobre kondy Jantzen-a. Nawet w drogich Audiovector i PMC takich nie mam.

Jesli Pylony Ci nie podeszły to trzeba było je odsprzedać z czym problemu by nie było i kupić nowe pudła od „ Wilk Audio Projekt”. Zupełnie nie rozumie Twojej decyzji ale przecież to Twoje kolumny i masz prawo zrobić z nimi co tylko chcesz.

Szanowni Państwo, jak naganiacie lemingów na dziadostwo , to lemingi wam grzecznie odpowiadają, potakując . Ale jak tylko pojawi się w "necie" wzmianka o firmie W.A.P. wielu z was - "niezależnych"  forumowiczów, dostaje sraczki, jak po falafelu na ostro.  Przecież nawet, jeśli ja zachwalam   tzw. "chłam", to większość z was zachwala jeszcze większy chłam. 

Edytowane przez wd7
uzupełnienie tekstu

WD 7, bardzo brzydko się zachowujesz, jeżeli zrobiłeś zmiany i wiesz jakie, to raczej powinieneś opisać jakie zmiany, każdy by sobie przeczytał,albo byś napisał, dźwięk mi się podoba,ale nie chce pisać o zmianach, ponieważ wilk audio ma złe opinie na forum i nie chce na szykany się wystawiać,a nie że odsyłasz ludzi do wilk audio, przecież to nie innych sprawa, założyłeś temat, chciałeś pomocy,a teraz piszesz- walnij się w ten łeb,no jak tak można 🤔

Oj Wilkowi chyba podupadł biznes... 🤭 A forum o tematyce audio jak zwykle dyskutuje z typem, zamiast go olać. 

.

W dniu 24.04.2025 o 18:40, wd7 napisał:

Teraz , to ja nie zamierzam ich sprzedawać. Wzięli całkiem niewiele, ale to pojęcie względne. W razie dalszych pytań proszę się skontaktować z firmą. Ja swoje doświadczenia opisałem chyba dość jasno i wyczerpująco.

Unikam jak ognia 

Ale skoro jesteś zadowolony to przecież o to w tym chodzi 

• Pokaż nowe odpowiedzi