Skocz do zawartości
IGNORED

Xindak a 06

Rekomendowane odpowiedzi

No ten marantz fajny jest, ma wszystko w dobrej cenie, też go mam na oku, że nie dało się słuchać,to wina Arii 🙂 można tego marantza lekko używanego też kupić ,ma w sobie strimera , odpowiednią moc,dobry klocek, dobrze wykonany i dobrze wyceniony,szkoda że mało takich klocków,a dlaczego? Bo tak ma być, żeby nas wyssać z kasy, mamy kupować puste blachy za wiele tysięcy 🙂 trzeba się orientować, wchodzą nowe modele,z tego co widziałem bez sekcji cyfrowej, piszą że to lepiej oczywiście 🙂 bo bez zakłóceń 🙂 a tak naprawdę, żeby nas skasować za daca za pięć tysięcy 🙂

Aha czyli od pięciu tysięcy w górę 😁😁 tani ten xindak, patrzyłem,tylko kiepskiego ma daca 🙂 ale sprzęcik tani i fajny i dobry 🙂 można? Można jak się chce 🙂

@rafał50 czekaj, czekaj... Nie wiemy czy ten DAC u Xindak jest kiepski.

Nie patrz na cyferki tylko jaki chipset używa i trzeba posłuchać, bo aplikacja może być bardzo dobra w tym wzmacniaczu.

1 minutę temu, Gargan napisał:

@rafał50 czekaj, czekaj... Nie wiemy czy ten DAC u Xindak jest kiepski.

Nie patrz na cyferki tylko jaki chipset używa i trzeba posłuchać, bo aplikacja może być bardzo dobra w tym wzmacniaczu.

Nie słyszałem jeszcze dobrej implementacji DACa we wzmacniaczu, nawet tych do 20tys. 

Zawsze zewnętrzny pokazywał miejsce w szeregu tym wbudowanym, nie wiem może sięgałem nie po te wzmaki 🤭

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Ja bym go kupił,sam mam zamiar go kupić,ma wszystko i jest tani,bierz póki są,bo zaraz zapłacisz 10 tysięcy,tylko że w innej budzie,ma strimer w sobie , też go kupię,tylko odkuje się finansowo 🙂

Edytowane przez rafał50
Poprawka błędów
W dniu 26.01.2025 o 21:23, Mar55 napisał:

Tak przy okazji ... mam propozycję nabycia Marantza PM 7000n,

co tu możecie podpowiedzieć ?

Świetyn wzmacniacz z kartą sieciową. Pytanie za ile, ale ogółem na koniec sprzedawały się po niskiej cenie więc warto!

W dniu 26.01.2025 o 21:23, Mar55 napisał:

Słuchałem tych Arii w saloonie i wogóle mnie nie przekonały ...

To znaczy, coś więcej? Co się nie podobało?

@rafał50 obydwaj wiemy, że Ty kupujesz tylko topowe wersje, więc skończy się najbiedniej na Marantz Model 40N 😁

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W dniu 26.01.2025 o 22:23, Mar55 napisał:

Tak przy okazji ... mam propozycję nabycia Marantza PM 7000n,

co tu możecie podpowiedzieć ?

Słuchałem tych Arii w saloonie i wogóle mnie nie przekonały ...

Kolumny takie sobie. Ale wzmacniacz w cenie 2800 za nowy? Rewelacja!

• 2 miesiące później...

Wracając do tematu

Zamiast Xindaka a06 czy Marantza 7000n zakupiłem MF Elektra 10 w stanie jak nowy.

Mimo że mam ten wzmacniacz zaledwie od paru dni wiem że zostanie ze mną na długo.

Przeskoczył o dwie klasy mojego Marantza PM6010 mimo że ten nie grał źle. Dźwięk stał się bardziej namacalny i dociążony, instrumenty a szczególnie gitary i perkusja nabrały barwy i wyrazistości której wcześniej nie było.

Niskie tony też nie zawodzą biorąc pod uwagę że gram na monitorach więc nie potrzebuje łupniecia basami w podłogę,jest ich tyle ile trzeba.

Szczerze mogę polecić każdemu kto za nie duże pieniądze szuka dobrego brzmienia.

W dniu 23.01.2025 o 17:33, Mar55 napisał:

Cześć,

proszę o waszą opinię na temat brzmienia Xindak a06. Czytałem wiele pozytywnych opinii a jednak skrajnie różnych. Znalazłem wypowiedzi o ciepłym i melodyjnym brzmieniu jak i neutralnym i wycofanym czego bym nie chciał. Ogólnie chciałbym żeby starsze płyty sprzed wielu lat dobrze na nim były odbierane.

Niestety nie mam możliwości odsłuchać w salonie. Zrodłem u mnie cd marantz a monitory focal cobalt.

PS. jeszcze drugi mój typ to Yamaha rn 803 lub inna.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

De gustibus non est disputandum

• Pokaż nowe odpowiedzi