Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  104 członków

Emotiva Klub
IGNORED

Dylematy odnośnie zestawu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie szanowne grono. Jestem nowy na grupie ale może zostanę na długi czas.

Dzisiaj byłem na kilkugodzinnym odsłuchu wybrać odpowiedni sprzęt do głośników Pylon Audio Diamond 28.

W domu posiadam aktualnie leciwą Yamahę Ax-590, Yamahą Cdx-592 Pro-Bit, Radio Yamaha Tx-592. Sprzęty w nienagannym stanie ale czas na zmianę. Grało to z Monitorami Polk Audio RTi a3.

Chcę pozostawić gramofon (nie jest najgorszy, z bdb wkładką - AudioTechnica 120 AT-LP120X-USB oraz ww. CDX Yamaha

Na początku (z opinii innych użytkowników i pewnych sklepów) chciałem sprzęt od Audiolab (6000 lub 7000) itp. jednakże po ich odsłuchu na ww. kolumnach sprowadziły mnie do poziomu podłogi. Następny był sprzęt Cambridge Audio (już nie pamiętam co to bo było to mniej ciekawe jeszcze). Aż wreszcie, z dozą niedowierzania (bo nie znałem firmy) podłączony został sprzęt od Emotiva TA1, potem zaś (chyba bo już mi się plątało) TA1 z PT1 lub A2 (???) a na samym końcu był zestaw PT1 + A2

Wszystkie sprzęty były na Streamerze Nuprime Omnia WR-2 (porównany z WiiM Ultra). Połączone z Diamondami kablami Tellurium Q Blue II Speaker a sprzęty spięte kablami Atlas Element Achromatic.

I teraz tak: ofertę mam na TA1+Omnia+ww kable lub PT1 + A2+ Omnia + ww kable (plus 1 zestaw Atlasa). Różnica cenie ok 2500zł

Czy warto dołożyć czy dać sobie spokój. Jakie za i przeciw. 

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/169259-dylematy-odno%C5%9Bnie-zestawu/
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.