Skocz do zawartości
IGNORED

Beyerdynamic dt 770 pro 250ohm + Topping dx3 pro+

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Potrzebuję pomocy w doborze najlepiej chyba integry pod słuchawki gdyż jestem laikiem.

Pierwsze pytanie czy taki topping nie będzie overkillem dla dt 770 pro 250ohm? Czy nie wybrać na przykład czegoś do 500 600zl przy okazji zaoszczędzając niepotrzebnie wydane pieniądze?

Ewentualnie jakieś równie świetne zamienniki jeśli chodzi o słuchawki?

(Załóżmy w podobnej kwocie gdzies do 700zł)

Głównie grywam sobie w gry w formie odpoczynku, z tego tego 770ki są ok bo są zamknięte,

Lubię sobie również czasem posłuchać wybiórczo .flac'a.

Prywatnie też  od czasu do czasu montuję materiały z wakacji.

Dziękuję za każdą radę.

1. 

W dniu 4.02.2025 o 13:22, Payonk napisał:

Ewentualnie jakieś równie świetne zamienniki jeśli chodzi o słuchawki?

(Załóżmy w podobnej kwocie gdzies do 700zł)

Właśnie kupiłem Hifiman Sundara (z zamkninetym tyłem) Są wg mnie lepsze od dt 770 250 Ohm (posiadam je). Ja już nie słyszę powyżej 14kHz i ewentualnie jasna góra nie przeszkadza mnie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

2.

W dniu 4.02.2025 o 13:22, Payonk napisał:

czy taki topping nie będzie overkillem

Posiadam Topping dx3 pro+(już drugiego)  i oczywiście chwalę go sobie za jakość dźwięku. Nie chwalę go za jakość produkcji- pierwszy zepsuł mi się na gwarancji i tu chwalę sprzedawcę na A.... - wymienił mi na nowy.

Może on być przedwzmacniaczem z wejściem USB na DAC - lepszej jakości nie będziesz miał.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez piramidon

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

W dniu 9.02.2025 o 12:42, piramidon napisał:

1. 

Właśnie kupiłem Hifiman Sundara (z zamkninetym tyłem) Są wg mnie lepsze od dt 770 250 Ohm (posiadam je). Ja już nie słyszę powyżej 14kHz i ewentualnie jasna góra nie przeszkadza mnie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

2.

Posiadam Topping dx3 pro+(już drugiego)  i oczywiście chwalę go sobie za jakość dźwięku. Nie chwalę go za jakość produkcji- pierwszy zepsuł mi się na gwarancji i tu chwalę sprzedawcę na A.... - wymienił mi na nowy.

Może on być przedwzmacniaczem z wejściem USB na DAC - lepszej jakości nie będziesz miał.

Dotarł do mnie dx3 pro + ostatnio lecz... wyszło, że to po prostu nie dla mnie, z basem nic nie można było zrobić.

Prawdę mówiąc już bardziej podobało mi się jak dt 770 pro zagrały na integrze realtek alc 1220 która wspiera słuchawki do 600ohm (o niebo cieplej w porównaniu z topping).

Co mógłbym wybrać jeśli chciałbym aby sprzęt zagrał ciepło? fiio K7? Ifi zen dac 2 czy może coś ze stajni schiit?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Payonk
9 godzin temu, 1siedem napisał:

Hybryda, np xduoo TA20plus i ewentualnie dobór innej lampki

Ta w zestawie jest niezla i złagodzi nieco górę 

A coś prostego, nie brzmiącego płasko jak topping?

Soczysty nieprzesadzony bas, bardziej pod Vke, ciepłe brzmienie, tak żeby rownież mocy starczyło lecz do tysiąca złotych najlepiej. 

6 godzin temu, Payonk napisał:

A coś prostego, nie brzmiącego płasko jak topping?

Soczysty nieprzesadzony bas, bardziej pod Vke, ciepłe brzmienie, tak żeby rownież mocy starczyło lecz do tysiąca złotych najlepiej. 

Wg mnie (!) wzmacniacz powinien być neutralny, jak topping.  Brzmienie sluchawek powinno nam pasować.  Można je też modyfikować equalizerem.  

Ludzie kupują sluchawki, które im nie pasują i próbują to zmieniać wzmacniaczem. Jak dla mnie bez sensu. Ale lampy i hybrydy dają spore możliwości

W dniu 12.02.2025 o 09:25, Payonk napisał:

Co mógłbym wybrać jeśli chciałbym aby sprzęt zagrał ciepło?

Osobiście na taką okazję posiadam wzmacniacz Hifiman EF100. Posiada on jako przedwzmacniacz układ lampowy

Z recenzji:

Zastosowanie przedwzmacniacza opartego o lampę pozwoliło na uzyskanie łagodnego, ciepłego, gładkiego, a jednocześnie detalicznego brzmienia. Muzykalność w połączeniu z mocą zdolną wysterować nawet najtrudniejsze słuchawki ..."

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Godzinę temu, piramidon napisał:

Osobiście na taką okazję posiadam wzmacniacz Hifiman EF100. Posiada on jako przedwzmacniacz układ lampowy

Z recenzji:

Zastosowanie przedwzmacniacza opartego o lampę pozwoliło na uzyskanie łagodnego, ciepłego, gładkiego, a jednocześnie detalicznego brzmienia. Muzykalność w połączeniu z mocą zdolną wysterować nawet najtrudniejsze słuchawki ..."

Wg mnie wzmacniacz jako koncowka mocy + dac z preampem. A jak ktoś chce się bawić w barwę, to dostawić pre lampowe. 

Edytowane przez 1siedem