Skocz do zawartości
IGNORED

Co myślicie o KAV 250 CD?

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchłem tego Cd i powiem krótko dramat!!!Jakaś wielka pomyłka Krella. Pewnie naraziłem się użytkownikom i posiadaczom tego dyskofonu ,ale taka jest prawda.Przynajmniej takie jest moje zdanie.

>discomaniac71

Nie jest tak tragicznie jak napisal robtango, ale rzeczywiscie wskazane sa pewne modyfikacje, ktore otworza dzwiek, nadadza mu szybkosci, wyrownaja pasmo i wtedy moze zagrac piekielnie dobrze :-) A co sadzi twoj kumpel?

Disco -> nie przejmuj sie tak opiniami robtango. on jak nikt inny swa dusze zaprzedal lampowemu diablu :-)

osobiscie nie sadze, aby jakikolwiek produkt pochodzacy od amerykanskich hi-endowych gigantow (Mark Levinson, Theta, Krell) mogl zrobic na nim wrazenie. a przeciez nikt nie zaprzeczy, ze wszystko to sa firmy znakomite

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Moj kumpel jest na razie szzcesliwym posiadaczem KAV 300i - i jak twierdzi wzmak gra wybornie. Nie wiem nie slyszalem poniewaz z produktow Krella znam tylko KAV 280 i uwazam ze gra naprawde dobrze. Bylem pod ogromnym wrazeniem robiac test w Top Hifi. A wiecie jakie jest porownanie miedzy KAV 250 a 280? Kumpel juz daje sie zaplacil wiec 250-tka ma przyjsc lada dzien. Pozdrawiam.

Nic dziwnego - KAV300i jest naprawde super, a cena szczegolnie atrakcyjna jak kupujemy second hand. Szczerze mowiac, jak bym mial do wydania 6k zl to kupil bym sobie chyba wlasnie 300i. Dokuczac moze jedynie troche zmulony i malo przejrzysty przelom wyzszego basu i srednicy - ale, jak to mowia - nobody is perfect.

Elberoth 2 Co ma lampa do dźwięku ja stwierdzam fakt i tyle.Zadam pytanie wszystkim:Czy ktoś widziłl żeby urzadzenie spadło z ceną o 3/4 ceny po roku wypuszczenia na rynek.Niestety dotyczy to właśnie Krella.Pomyłka Hi-end i tyle.Nie bawcie się w obronców praw zwierząt bo to nie zdrowe w tej dyscyplinie sportu.

Kurcze - slyszalem KAV 300 i musze powiedziec, ze jak dla mnie totalna porazka. W ogole seria KAV jest kiepska. Gra technicznie jak cholera, ciut suchawo i niemuzykalnie. KAV 400 bije co prawda KAV 300 na glowe...ale moim zdaniem nie tedy droga. KAV 250 CD nie slyszalem...kto nie slyszal serii FPB albo wczesniej KS ten po prostu nie slyszal Krell'a...za wyjatkiem starej FPB 200, ktora byla kiepska.

Pozdr.

To poprosze o typy odtwarzaczy, ktore zagraja lepiej w cenie do 4000zl?, bo taka jest realna cena 250cd z drugiej reki?

Bylbym rowniez zainteresowany standard sacd krella za 1/4 ceny, ewentualnie moze byc 280tka...

fakt, wywolawcze ceny w Audio Klanie sa moim zdaniem za wysokie...

W cenie 4kzl pewnie CD 250 wygra z konkurencja. Do wspomnianych CD-kow moge jeszcze zasugerowac:

Helions/Eera 2;

Jolida JD 100A/S i nie jestem pewien jak malym marginesem te 2 przegraja (lub nie) z Krellem, bo jak wspomnialem nie slyszalem go.

W cenie do 25 kzl watpie, zeby mogl pogonic AA Capitole (jak dla mnie na razie the best do 30 kzl), Meridiana G08 za jakies 16 kzl, Opus 21 czy nawet CD GamuT'a.

W tej chwili Krell chyba nie ma w ofercie zadnego CD-playera - sa tylko SACD Standard i DVD Standard. Rozumiem, ze mowa o urzadzeniu demo lub z 2giej reki?

robtango - poprosze o konkretny przyklad urzadzenia Krella ktore po roku warte jest 1/4 ceny ???? Wystarczy jeden, za to konkretny model.

Tak sie akurat sklada, ze wzmacniacze Krella sa na rynku SH na swiecie jednymi z NAJMNIEJ tracacymi na wartosci urzadzeniami. Wystarczy przesledzic ceny urzadzen sprzed 10-15 lat w Audiogon Bluebook.

qb_1 - seria FPB jest oczywiscie o niebo lepsza, tylko zwaz ze weaz z firmowym pre (KRC-3 lub KRC-HR) byl to koszt WIELOKROTNIE przewyzsajacy cene KAV-300i. Nowego bym nie kupil, szczegolnie po cenach jakie proponuja w AK, ale uzywany IMO przedstawia bardzo dobra jakosc.

Elberoth -> wiem, ze uzywales KRC 3, ja moge powiedziec tylko jedno - lepiej nie laczyc koncowek FPB z firmowymi preampami. Slyszalem KCT i KRC 3 w pierwszej inkarnacji - lepiej wypadal FPB grajac z wyjscia regulowanego w CD...ale to chyba kwestia gustu.

Jesli chodzi o KAV to bez wzgledu na cene po prostu mi ten dzwiek nie lezy (chodzi o KAV 300 i KAV 400).

A ceny w AK wg moich pobieznych obliczen sa o 20-25% za wysoko skalkulowane...

Pozdr.

Pytasz o przykład cały czas jest o nim dyskusja .Chodzi o CD Krella 250 którego mogłem nabyć za 5500zł.Może i tak jest jak mówisz jeśli chodzi inne urządzenia Krella,ale napewno nie dotyczy to CD 250.

Jeśli kumpel to akceptuje to chwała mu za to .Ty masz przed sobą odsłuch CD 250 i sam się niebawem dowiesz czy to Twój dźwięk?To wszystko zależy od tego jakie żródła miałeś do tej pory.Możesz wpaść w euforię jeśli słuchałeś tańszych urzadzeń,ale jeśli słuchałeś jakiś porównywalnych cenowo i oczywiście dobrych CD to będziesz miał jasny obraz.

Zestawienie ze wzmacniaczem z tej serii moze byc bardzo dobre, sa to skrajnie rozne urzadzenia i dlatego razem moga zagrac, nie od dzis wiadomo ze klocki od jednej wiezy doskonale sie uzupelniaja.

ps

250CD jest wzorcowym i bardzo przejrzystym obiektem do tuningu, warto sprobowac.

ABs -> szczerze mowiac nieczesto zdarzalo mi sie doswiadczyc tej mitycznej synergii urzadzen od jednego producenta (udalo sie w przypadku MBL'a, BAT'a i blisko w przypadku Mac'a...). Seria FPB brzmi dla mnie w swoim towarzystwie malo przekonujaco...mimo, ze koncowki FPB naleza do moich ulubionych (cokolwiek inni sadza nt. Krell'a - Dan jest zarozumialym bubkiem, ale umie robic wzmacniacze :-)

Elberoth -> no ale 3-4 letnie KAV 300 za 5-6 kzl to (nie)stety fakt. Nie wiem znow jak KAV 250.

Discomaniac71 -> Rzeczywiscie, bedziesz mial teraz okazje zweryfikowac nausznie wszelkie opinie. Nie wiem ile Twoj kolega zaplacil za ten CD ale jesli pow. 10 kzl to mial bardzo duzo zacnych zrodel do porownania. Mniemam zatem, ze nie dokonal zakupu w ciemno.

Pozdrawiam.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Elementy jednej wiezy nie zawsze zgrywaja sie ze soba. Tak mowi moje doswiadczenie. Sluchalem roznych zrodel od 5-6tys do nawet 30 i wiecej. KAV 280 CD rowniez. Takze Wadie Jolidy Lektory i inne zabawki. Rzadko wybieram sie na odsluch zrodla ponizej 5.000 PLN - ostatnio dwa lata temu byl to Rotel RCD 1070 bodaj i pozostawil bardzo zle wrazenie (Zyzio tylko sie nie unos:):):):))

Robtango - a z czym Ty porownywales KAV 250CD? Pozdrawiam wszystkich:):):):)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.