Skocz do zawartości
IGNORED

Używany DUAL cs 455-1 czy nowy Reloop 6000 Mk6?

Ej

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Lubię NAD, ale nie jest to chyba audiofilski Hi End jak to jest opisane w aukcji :)?

Ukryta Zawartość

Ej >>> Powiem Ci juz po raz ostatni ,,nie rob kozy w rajtuzach,, i kup porzadny gramofon ,skoro zakladasz budzet okolo 1700 zl bo te wynalazki oprocz Thorensa to pomylka z tym ze owy Thorens jest poprostu w lichwiarskiej cenie i taka prawda.

Jest za 2klz na Allegro Linn Basik z ramieniem Akito i to jest sprzet z ktorym pograsz spokojnie kilka lat bo zeby bylo lepiej trzeba niestety bedzie sporo doplacic a nie o to tu chodzi.

Ukryta Zawartość

Na takim sprzecie stracisz najmniej a dzwiek i prostota uzytkowania stoja na wysokim poziomie ,kupujac dwa razy tracisz czas i pieniadze wiec przemysl sprawe raz jeszcze.

robix

Ukryta Zawartość

Jest jeszcze lenco 75 z ramieniem ortofona 212 i denonem 103 za 1500 (narazie). Do tego za 200-300 zł robisz plinte marzeń i masz gramofon że ufff...ale to już odważna opcja. Ja tak jak kolega wyżej - polecam thorensy. Ten linn bardzo drogi, kiedyś był długo wystawiony inny basik(tylko chyba z ramieniem basik a nie akito) za 1200+podstawa antywibracyjna i chyba 2 wkładki gratis. Ludzie powariowali z cenami...1700 za thorensa 320...

Tomasz >>>> Zgadza sie tamten linn byl tanszy i byla to okazja poniewaz sprzedawala go corka czlowieka ktory wyjechal z kraju a jej powierzyl temat (kompletnie sie nie znala a ramie bylo gorsze).

Basiki jeszcze nie tak dawno chodzily w granicach 3 tysi i nie mnie to oceniac wiec uwazam ze 2 klz jest do przyjecia.

Kto pamieta jak Thorensy 3xx kosztowaly 300-400zl i nikt sie specjalnie tym nie podniecal? a to bylo tak niedawno...popyt reguluje rynek a nasze wychwalanie na forach niestety sie do tego przyczynilo :(

Na koniec dodam ,ze w miare jedzenia apetyt rosnie i od ceny wyjsciowej powiedzmy 1500zl zrobi sie 4000zl albo wiecej.

robix

Dokładnie, sam autor wpadł w pułapke i chce przeznaczyć coraz więcej, a tu przedwzmacniacz, a wkładka, a ramie wymienić...Ja pamiętam jak thoreny 3xx chodziy po 600-800zł, taniej nie pamiętam, oczywiście na pewno zdarzały się okazje.

Ej- może zdecydujesz się na tańszy gramofon i potem zobaczysz - na allegro jest thorens 166 za niecałe 500zł. Będziesz mógł stopniowo zmieniać częsci, poczynając od wymiany plastikowego subplatera na metalowy, wytłumienie, zmiana kabla. Pasek wystarczy zamiennik od wamata a 19złotych. Płacić na start 1700 za gramofon bez wkładki (używana wkładka może mieć 3000godzin na koncie, nigdy nie wiadomo)to heh...gdybyś zainwestował połowe tej ceny np.w tego thorensa, do tego porządny przedwzmacniacz i wkładka to zagra lepiej niż 320 z najtańszą wkładką ortofona. Wiem że masz już mętlik w głowie, ale pamiętaj że w gramofonie "gra" każdy element - płyta, igła, ramie, talerz,mata, konstrukcja gramofonu, kabel,przedwzmacniacz. Inwestując wszystko w gramofon nie osiągniesz dobrego dźwięku, to nie wystarczy.

Dzięki za pomoc.

Linna już oglądałem (bardzo fajny), ale z wkładką i pre dobiłbym do 3000 (tyle to nie mam:)). Ten Thorens 166 to trochę pracy wymaga, a majsterkować na wysokim poziomie nie potrafię. Rano zobaczę jak ma się aukcja z Regą, wkładka w niej jest prawie nowa i dobre ramię. Na Śląsku mieszkam, więc do Krakowa blisko by osobiście odsłuchać i odebrać. Jak nie wygram licytacji to po świętach spokojne obserwacje i poluję na okazje. Może nawet jakiś tańszy Linn sie trafi :).

Niemniej dzięki Forum dużo się dowiedziałem i nawet stałem się wybredny. Teraz czas na cierpliwość 2 lata czekałem na decyzję to kolejne parę tygodni mnie nie zbawi :).

Ej>>>,,Wszystko jest trudne zanim stanie sie proste,, - AMEN :)

Ps. Rega i ,,twardy jak resor tira ,,DL-103 to chyba nie najlepszy duet ale nigdy nic nie wiadomo ,bo Wojtek Pacula pcha ,,rylca,, gdzie sie tylko da i tylko mu w kilku przypadkach nie zagral...

robix

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.