Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wymak do Klipszy kg4

Adrian1974

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich na foróm - ponawiam pytanie jaki wzmacniacz do Klipsz kg4

przyznam że niestety kwota jaką mogę przeznaczyć w tym roku to może jakieś 500-600zł

oczywiście rynek wt. muzyka jakiej słucham jest bardzo różna od jazzu elektroniki do hevi itp.

wiem że niema złotego środka - poprzednio radzono mi lampy ale budrzet ;( będzie to raczej

tranzystor - sugerowano ciepłe nieagresywne brzmienie to może NAD serii np; 3020 chodzą niedrogo

prosiłbym o opinie ludzi którzy zetkneli się z tymi kolumnami (są dość żadkie) a opinie na ich temat

jak dotąt to raczej domysły ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/10010-jaki-wymak-do-klipszy-kg4/

ja się kiedyś zetknąłem z Klipschem kg (nie pamiętam symbolu), słuchałem tego na Boya w pierwszej połowie lat 90tych, miało to tubę wysokonową (super efektywna, bardzo ofensywna) - faktycznie do wzmacniacza z miękką górą, ten NAD 3020 byłby chyba dobry, może też jego następca 302. Może stare musicale (A1?) tempest?

Z tanich rzeczy niewiele bedzie pasowac do tych klipschow bo sa one bardzo rockowo-jasne i bardzo efektywne. Nie wydaje mi sie, ze sa to kolumny warte obecnie uwagi, no chyba, ze jakis zrzut w spadku. Takie altusy z usa.

Poza tym, nie sa to kolumny malo znane. Mysle nawet, ze calkiem popularne w wielu krajach choc moze nie w Polsce. Z popularnego sprzetu moze nadala by sie jakas yamaha?

pzdrw

soso

Nie znam akurat tego modelu ale w sklepie stoi kilka nowszych i wiem jak Klipsche graja. Dosc dziwnie by sie ladnie wyrazic. Mysle, ze to produkt specjalny i do specjalnych zastosowan. Moze z lampka sa Ok, nie wiem. Sprzedawca twierdzi, ze bas jest trudny do kontroli a ogolny wydzwiek tych kolumn raczej rockowy co daje dosc dziwny konglomerat, nieprawdaz? Jednak sprzedaja sie jakos wiec sa entuzjasci. Ciag skojarzen wyglada jednak tak: dynamika, plywajacy bas, wyeksponowana gora pasma, dobra skutecznosc, naruszona rownowaga tonalna. Wychodzi na to, ze to do rocka sluchanego na mocnych lampach : - )

pzdrw

soso

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.