Skocz do zawartości
IGNORED

Kino Domowe+Stereo JAKI KUPIĆ AMPLITUNER

szakaldg

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Chce sobie kupić Kino domowe które za gra w miare dobrze w stereo:-) Pokój mam w kształcie kwadratu w wymiarze 4,5m x 4,5m. Kino Domowe będe używał do muzyki40%, filmy HD 40%, Xbox 360 20%. Co do muzyki to słucham wszystkie po trochu np. Linkin Park, Metalica, Turbo, Skrillex, Nero, Ambientu, chillout, house, trance, dance. Filmy i muzyka odtwarzam z PC.

Posiadam obecnie:

Wzmacniacz stereo Denon PMA-860

Tuner Radiowy Denon Tu-460

CD Denon DCD-610

Kolumny MBQUART QL 40C

Konsola Xbox 360 Slim

Plan mam taki że chce kupić w tym miesiącu lub następnym amplituner 5.1 i połączyć z wzmacniaczem przez pre out (wzmacniacz będzie napędzał fronty). Chce przeznaczyć max na amplituner kwote do 1tyś. zł. W czerwcu weźme kredyt i kupię kolumny głośnikowe do kwoty około 4 tyś. zł. Zastanawiam czy nie zostawić obecnych kolumn głośnikowych do kina domowego jako głośniki tylnie i kupić dobre kolumny stereo, dobry subwoofer i kolumne centralną.

Proszę wasz jakiego mam szukać amplitunera bo już sam nie wiem ( i najważniejsze nie chce przerostu formy nad treścią)

Tys zł z pre out to chyba tylko używka , tok rozumowania dobry ale rewelacji po kwocie nie będzie więc obojętne co weźmiesz będzie pododnym poziomie

Myśle nad:

Denon 2802 to około 500zł + 30 zł przesyłka

Denon 3805 jest za około od 900-1000zł plus pare złotych za paliwo

Denon 3805

Jeśli planujesz pozostać przy jednej marce, to ten Denon 3805 to dobry pomysł do 1000zł ,ma wyjścia pre out , w przyszłości możesz

odsprzedać Denon PMA-860 i kupić końcówkę do stereo.

W innym wątku kolega ma podobny problem jak skonfigurować stereo + KD ,poczytaj ,może się coś przyda.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam

Tomasz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.