Skocz do zawartości
IGNORED

Projektor do 4000zł max 4500zł

Kevin_007

Rekomendowane odpowiedzi

Odświeżę wątek i podepnę się do tematu.

Zdecydowałem się zakupić Optoma HD131x i mamy pytanie odnośnie okularów 3D ZF2100, których potrzebuję 3szt.

W ofercie są 2 opcje zakupu z nadajnikiem i bez.

Do czego jest potrzebny dodatkowy nadajnik?

Czy okulary nie łączą się bezpośrednio z projektorem jak to jest w TV?

Czy nie mam problemów i zakłóceń w wyświetlanym obrazie 3D?

Odświeżę wątek i podepnę się do tematu.

Zdecydowałem się zakupić Optoma HD131x i mamy pytanie odnośnie okularów 3D ZF2100, których potrzebuję 3szt.

W ofercie są 2 opcje zakupu z nadajnikiem i bez.

Do czego jest potrzebny dodatkowy nadajnik?

Czy okulary nie łączą się bezpośrednio z projektorem jak to jest w TV?

Czy nie mam problemów i zakłóceń w wyświetlanym obrazie 3D?

Potrzebujesz jedną parę okularów z nadajnikiem, reszta już bez nadajnika.

To nie jest dodatkowy nadajnik tylko główny :) W telewizorach zazwyczaj stosuję się technologie okularów pasywnych więc tam nadajnik nie jest potrzebny.

O żadne zakłócenia się nie martw. Nigdy nie miałem problemu z żadnymi okularami aktywnymi.

W telewizorach zazwyczaj stosuję się technologie okularów pasywnych więc tam nadajnik nie jest potrzebny.

Mam TV Samsunga ES6100 z okularami aktywnnymi i nie potrzebuję żadnego nadajnika. Okulary łączą się bezpośrednio z TV.

Do czego jest ten nadajnik?

Czy ten nadajnik służy do wzmacniania sygnału jak siedzimy daleko od projektora, czy jest niezbędny żeby działało?

Mam TV Samsunga ES6100 z okularami aktywnnymi i nie potrzebuję żadnego nadajnika. Okulary łączą się bezpośrednio z TV.

Do czego jest ten nadajnik?

Czy ten nadajnik służy do wzmacniania sygnału jak siedzimy daleko od projektora, czy jest niezbędny żeby działało?

Napisałem zazwyczaj :)

W twoim telewizorze nadajnik jest wbudowany. Projektory Optoma do obsługi 3D wymagają nadajnika. Tak, jest on potrzebny żeby projektor współpracował z okularami. Bez niego działać nie będzie. Nadajnik podłączasz do projektora i kładziesz go najlepiej na projektor. Sygnał odbija się od ekranu i trafia do okularów.

• 1 miesiąc później...

Odświeżę wątek po zakupie HD131x i podzielę się wadami jakie zaobserwowałem.

To mój pierwszy projektor, więc mogę nie mieć pojęcia.

Obraz na całej powierzchni nie jest ostry, w rogach się rozmazuje (godzina w rogu pulpitu win8 jest rozmazana).

Czerń w stosunku do TV LED jest bardzo słaba. Czy to normalne? (Sufit biały, ściany jasne, podłoga również, ekran bez czarnego obrysu)

Oglądam tylko w zaciemnionym pomieszczeniu, ponieważ w dzień bardzo słabo to wygląda.

Czy rzeczy o których piszę są normalne dla projektorów z tej półki cenowej (3070zł) i nie powinienem się przyczepiać.

Efektu tęczy nie widzę i nie chcę się zagłębiać w wątek, ponieważ mogę zacząć zwracać na to uwagę, co tylko pogorszy ogólne zadowolenie.

Czerń w stosunku do TV LED jest bardzo słaba. Czy to normalne? (Sufit biały, ściany jasne, podłoga również, ekran bez czarnego obrysu)

Oglądam tylko w zaciemnionym pomieszczeniu, ponieważ w dzień bardzo słabo to wygląda.

mały eXperyment zrób - idź do czarnej piwnicy - zero światła i ciemne betonowe ściany -

zobaczysz różnice na plus - projektor WYMAGA zaciemnienia na 100% i ciemnych ścian - wszystkich sufit i podłoga też...

odwdzięcza się dynamiką kontrastem głębią obrazu - przy białych ścianach realny kontrast jest MOŻE 100:1 - a czytałem na forum u amerykanów, że ktoś mierzył i wychodziło 50:1 - niestety nie moge teraz znaleźć

- ale Twoje obserwacje się pokrywają...

ja zawsze miałem rolety na oknach 100% zaciemniające - bez nich nawet wieczorem z ulicy wpada dużo światła...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Super to pojęcie względne. Zależy co kto oczekuje.

Również jestem zadowolony z zakupu i podejrzewam iż w tej cenie nic lepszego bym nie kupił, ale ślepy nie jestem i niedoskonałości widzę.

Obraz np. w 3D to rewelacja, po założeniu okularów jest dobra czerń.

Może trochę niepotrzebnie się czepiam, gdyż porównuję obraz do TV LED.

Jak się sprawuje HD25e przy dziennym oświetleniu?

no ok powinienem dodac, ze HD25e mam tylko do filmow i nie ogladam przy dziennym oswietleniu ( sciany, sufit i podloga sa ciemne) a wiekszosc materialu jest w HD. Widzialem w akcji JVC X35 obraz jest znacznie lepszy, ostrosc, czern, kolory i duzo ustawien w menu, ale tu cena jest w okolicy 12tys :/

aaa i odpalam z Oppo 105.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.