Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha różnica pomiędzy laserami ?

cichy757

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, pisano jakiś czas temu o możliwości założenia KSS210A zamiast KSS150A do CDX-630. Zastanawiam się co ta zmiana miała by wnieść i czy nie będzie problemów z montażem. Jest jeszcze jeden temat mianowicie różnice w cenie !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i kolejny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) no i na naszych stronach np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) coś takiego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dziki zachód to i dzikie ceny, a tak na poważnie to problemów nie będzie, musisz tylko usunąć zworę technologiczną (tak to się chyba fachowo nazywa), kup u nas w kraju bo tańsze te lasery u nas są i koszty wysyłki w porównaniu z ebayem to pikuś

Dla użytkownika róznica między kss-210, a kss-150a jest niezauważalna, te lasery trochę różnią się budową mechaniczną ale w efekcie działają tak samo. Ten kss-150a z polskiego sklepu koło oryginału nawet nie leżał, one są od wielu lat nieprodukowane i właśnie kss-210a jest zamiennikiem, tego zresztą też trudno kupić w oryginale. Oryginalny kss-210a dorwałem kupując kompletny napęd z likwidowanego serwisu Onkyo, teraz leży i czeka na swoją kolej.

To może ktoś mi powie po czym rozpoznać oryginał od nie oryginału ? Jak już pisałem rozpiętość cenowa jest od 200zł ebay do 35zł w naszych sklepach.

Może ktoś podeśle link do sklepu, aukcji ?! Cena nie do końca ma znaczenie.

Szczerze mówiąc sam już nie wiem po czym rozpoznać, tyle jest sprzecznych opinii i dobrych podróbek, że pozostaje chyba tylko eliminacja tych najtańszych. Mój ma np. nalepkę seledynową, a nie białą jaką niby oryginał powinien mieć, a w autoryzowanym serwisie onkyo skąd głowica pochodzi raczej by podróbek nie sprzedawali.

W Impelu jest ponoć oryginał, cena też jest dość wysoka jak na tą głowicę, 77 złotych:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) spróbuj do nich uderzyć.

Ukryta Zawartość

po pierwsze :) tia orginał :)

Jak dostaniesz to w pudełeczku z krzaczkami to tak to, to będzie orginał

Jak nie to nie będzie to orginał :)

Co do zaminności laserów tak są zamienne :) no mi się kiedyś udało zamienić taki z takim :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.