Skocz do zawartości
IGNORED

Paradigm 5 czy AE evo 1? Pomoże ktoś?

clash

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Za radą forumowiczów wybrałem się w celu zakupu nowych kolumn do najbliższego salonu hi-fi(Z.Góra-Koda&Goky). Z budżetem ok. 1600pln do pomieszczeniem ok.16m(5x3.5). Na pierwszy ogień posłuchałem podłogowych (warunek żony-standy jej się nie podobają). Niestety, ani model z serii GS Kody, ani Esprit Paradigm'a nie wypadł rewelacyjnie. Fakt ze warunki odsłuchowe były dość kiepskie(duże pomieszczenie), a i kolumny prosto z kartonu. Na drugi dzień pojechałem już z własnymi płytami(U2,M.Davies-Doo-bop, Jacques Lousisier trio) i słuchałem tego na zestawie Kody- AV cos tam(totalna porażka), a następnie na Paradigm 5- v.2. I to juz było to brzmienie. Szczególnie Miles wypadł świetnie. Cena za Paradigm'y-1700(odklejona siatka na jednej z maskownic)+plus ładne standy za 300. Dobry interes? I drugi wariant- AE evo1(jeszcze nie słuchałem, może jutro w Poznaniu). Trochę taniej(na allegro 1300) i jeszcze zostanie na wzmacniacz z drugiej ręki. Tylko jaki?. Jeśli możecie coś doradzić, to będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.