Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner Yamaha RX-V630RDS podłączenie do PC

enyoui

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem na tym forum nowy oraz jest to mój pierwszy amplituner, niestety środki nie pozwalały mi na kupienie czegoś lepszego ale i tak jestem zadowolony bo to co obecnie mam nawet nie nazwałbym dźwiękiem.

Mam obecnie jakiś subwoofer od głośników zwykłych komputerowych creative oraz 2 kolumny podłogowe nieznacznej firmy, nawet nie ma napisane co to, wiem tyle, że niemieckie 75W.

Ale z czasem pokupuję sobie kolumny, na razie niestety nie mam wystarczających funduszy. Dobra do rzeczy.. Mianowicie chodzi mi o podłączenie tego amplitunera bezpośrednio do komputera.

Niestety nie posiadam karty dźwiękowej żadnej i to będzie szło pierwsze do mojego koszyka. Mam na płycie głównej gniazdo S/PDIF OUT, może przez to da się podłączyć amplituner? Ewentualnie mam jeszcze parę gniazd analogowych, na jacka..

Powiedzcie czy jeżeli podłącze to czy coś stracę na jakości dźwięku, czy nie będę mógł jakiejś funkcji włączyć w amplitunerze. Jestem troszkę zielony na ten temat a chciałbym się troszkę poduczyć, niestety nie mam dużo funduszy żeby kupować każdy przewód po kolei i sprawdzać, dlatego pytam was o to. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.