Skocz do zawartości
IGNORED

Pierwsza lampa...pytania....

wp45

Rekomendowane odpowiedzi

...i tu trudno się nie zgodzić z kolegą.

Stąd właśnie wzięło się moje pytanie...

Jestem z Wrocławia...raczej nie powinienem narzekać na brak sklepów audio...ale niestety co do dostępności sprzętu, szału nie ma (przynajmniej jeżeli chodzi o sprzęt z mojego pierwszego postu...)

Tak czy owak rysuje mi się jakaś wizja dalszych działań...a że odsłuch i własne upodobania są najważniejsze to oczywiste.

To myslisz,że system tak szybciutko złożysz,aby niezle zagrał?

To myslisz,że system tak szybciutko złożysz,aby niezle zagrał?

To chyba pytanie retoryczne....

Składam swój zestaw od 2000 roku.... co jakiś czas coś zmieniam...to faktycznie szybciutko :))))

Do tej pory nie miałem kontaktu z lampami i zanim narobię głupstw chciałem zasięgnąć opinii ludzi, którzy zjedli zęby na lampach...

Opublikowano · Ukryte przez palton, 4 Marca 2013 - Wpis obraźliwy i nie na temat.
Ukryte przez palton, 4 Marca 2013 - Wpis obraźliwy i nie na temat.

Do tej pory nie miałem kontaktu z lampami i zanim narobię głupstw chciałem zasięgnąć opinii ludzi, którzy zjedli zęby na lampach...

Dla mamela pomoc to rzucanie pereł przed wieprze. A że zęby zjadł? Razem z empatią.

Gość

(Konto usunięte)

wp45, kilka dni temu w jednym z trójmiejskich salonów audio trafiłem na MingDa MD845-A.

W przedwzmacniaczu są tam lampy Full Music (po dwie sztuki ECC82 oraz ECC83). Nie są to najgorsze chińskie lampy. Lampy sterujące 6SN7 (śmieszne takie, z okrągłą bańką) jak i lampy mocy są firmowane przez MingDa.

Wzmacniacz zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Grał z szropasmówcami Bodnar Audio. Dźwiękiem ciepłym, detalicznym, pełnym, z dobrze poukładaną sceną. Tylko na dole było trochę kluchowato i mało rozdzielczo.

Z pasujących lamp pod ręką mieliśmy tylko parę nowych (z bieżącej produkcji) rosyjskich 6SN7 (Electro-Harmonix Gold Pin, 250 zł para z wysyłką). Po wymianie bombek MingDy na EH GP stało jak by mniej lampowo, mniej gęsto i słodko. Ale... Zwiększyła się rozdzielczość w całym paśmie a przede wszystkim na dole, lokalizacja instrumentów stałą bardziej dokładna, dźwięk stał jakby szybszy, bardziej płynny ... Trudno było do czegokolwiek przyczepić się. I to wszystko na chińskich i rosyjskich lampach z bieżącej produkcji.

MD845 daje 20 W mocy w czystej klasie A. Powinien dać radę z Twoimi Dali. Na Twoim miejscu wypożyczyłbym ten wzmacniacz. Jeżeli jego dźwięk będzie Ci odpowiadał powiedzmy na 85-90% - kupuj go. Te pozostałe 10-15% poprawisz NOS'ami czy Psvane'mi później, jak wygrasz w totka. :-)

wp45, kilka dni temu w jednym z trójmiejskich salonów audio trafiłem na MingDa MD845-A.

W przedwzmacniaczu są tam lampy Full Music (po dwie sztuki ECC82 oraz ECC83). Nie są to najgorsze chińskie lampy. Lampy sterujące 6SN7 (śmieszne takie, z okrągłą bańką) jak i lampy mocy są firmowane przez MingDa.

Wzmacniacz zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Grał z szropasmówcami Bodnar Audio. Dźwiękiem ciepłym, detalicznym, pełnym, z dobrze poukładaną sceną. Tylko na dole było trochę kluchowato i mało rozdzielczo.

Z pasujących lamp pod ręką mieliśmy tylko parę nowych (z bieżącej produkcji) rosyjskich 6SN7 (Electro-Harmonix Gold Pin, 250 zł para z wysyłką). Po wymianie bombek MingDy na EH GP stało jak by mniej lampowo, mniej gęsto i słodko. Ale... Zwiększyła się rozdzielczość w całym paśmie a przede wszystkim na dole, lokalizacja instrumentów stałą bardziej dokładna, dźwięk stał jakby szybszy, bardziej płynny ... Trudno było do czegokolwiek przyczepić się. I to wszystko na chińskich i rosyjskich lampach z bieżącej produkcji.

MD845 daje 20 W mocy w czystej klasie A. Powinien dać radę z Twoimi Dali. Na Twoim miejscu wypożyczyłbym ten wzmacniacz. Jeżeli jego dźwięk będzie Ci odpowiadał powiedzmy na 85-90% - kupuj go. Te pozostałe 10-15% poprawisz NOS'ami czy Psvane'mi później, jak wygrasz w totka. :-)

Dziękuję za informację. A napiszesz mi na priva, który to ten jeden z trójmiejskich salonów hi-fi?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.