Skocz do zawartości
IGNORED

MUZYkalna MUZA

conri

Rekomendowane odpowiedzi

Po reanimacji swojego G601a połozyłem na krążek stare - nagranie MUZY , Tytul nie jest istotny natomiast sedno tematu tkwi w brzmieniu tej płyty. Mimo, że nagrana mono ale z dopiskiem na okladce Hi -Fi może rywalizować w brzmieniu z niejednym wspólczsnym kompaktem. Bogactwo szczególówm , powalajacy na kolana bas, perlisty sopran to epitety pod kierunkiem realizatora dżwieku, Nie wiem czy Pan Wojciech Piętowski jest jescze wśród nas , ale wielkie dzięki mu za wrażenia`Może w kategoriach współczesnych kanonów ralizacji dźwięku jest to przerysowane uwypuklenie poszczególnych częstotliwości, ale efekt dla uszu w/g mnie wspaniału. Jak oceniacie inne firmy tloczące w dawnych latach.Pomijam parametry mechaniczne plyt -typu kołysanie, nieosiowość rowków,

podatnosc na zarysowania.

https://www.audiostereo.pl/topic/10158-muzykalna-muza/
Gość G.Mark

(Konto usunięte)

>Conri,

Zaiste propagacja na 2 metrach była ostatnio podwyższona. Ponieważ preferuję jednak ciut dłuższe fale - a tam nie działo się ostatnio nic ciekawego - postanowiłem "dać głos" w formie pisanej :-) Udało mi się zlikwidować ten paskudny przydźwięk w preampie. Popełniłem jeden kardynalny błąd, który być może nie był błędem sensu stricto ale w tym konkretnym układzie był powodem przydźwięku. Kabel sieciowy jest podłączony za pomocą gniazda sieciowego z wbudowanym filtrem LC - dławiki szeregowo z przewodami L i N oraz kondenasatory "spinające" te przewody do masy. Na próbę podłączyłem sieć z pominięciem tego gniazda i... jak ręką odjął. Nie ma już żadnych nieustalonych efektów dźwiękowych a jedynym objawem pracy zasilacza, jest bardzo delikatny - stały w swym natężeniu - brumik o czystej częstotliwości 100Hz. I z tym muszę jeszcze powalczyć.

Pozdrawiam serdecznie,

GM

https://www.audiostereo.pl/topic/10158-muzykalna-muza/#findComment-154217

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.