Skocz do zawartości
IGNORED

nagrywarka lg i bdp sony s490-problem z obrazem

kriss3377

Rekomendowane odpowiedzi

posiadam nagrywarke LG podlaczana do dekodera N,po nagraniu film na plyte dvd odtwarzam ja w odtwarzaczu blu ray SONY BDP490,problem polega na tym ze po wlozeniu plyty juz nagranej przez nagrywarke LG,SONY odtwarza ja ale jakosc obrazu jest zla/tz.obraz jest raz bardzo wyrazny raz jest jak za mgla/Pytanie czy to jest winna odtwarzacza blu ray,ale jak wloze do tego samego playera blu ray plyty ogrinalna blu ray z filmem to odtwarza ja perfect.Moze ktos wie gdzie jest problem ,czy to jest winna playera blu ray czy tez problem jest z nagrywarka?????

Zapewne dekoder N ma założony system MACROVISION na wyjściu video i stąd pływanie obrazu na nagranym materiale - tak podejrzewam. Z jakiego wyjścia w N nagrywasz ?

Jeśli po EURO, to na 99% będzie to co napisałem.

Euro-scart to właściwa nazwa.

A co do reszty, to ... jeśli na lapku jest OK, to winny jest BD - może pogrzeb w jego ustawieniach na zdrowej płycie DVD.

Może też nagrywasz na LG w jakimś dziwadle, które lapek potrafi zrozumieć, a BD nie daje rady, bo głupi :)

Dużo zmiennych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.