Skocz do zawartości
IGNORED

menu dvd 3930

robert1982

Rekomendowane odpowiedzi

Witam własnie zakupiłem dvd denon 3930 i mam mały problem,

podłaczone jest ono do amplitnera avr2308.Do kina podłaczyłem

je kablem hdmi(złącze hdmi oznaczone 'dvd")

a do stereo analogiem(złącze oznaczone cd) ,w amplitunerze mam

mozliwosc przełaczenia zródła wejsciowego video podczas słuchania

muzyki wiec wybrałem opcje "dvd"i problem polega na tym ze jek chce

wejsc w menu odtwarzacza dvd podczas słuchania muzy to nie moge ,musze

wybrac złącze hdmi na pilocie i dopiero wtedy moge wejsc w menu

wczesniej miałem yamahe s550 i nie było tego problemu jesli żródło

sygnału video było te same dla obu złaczy.

https://www.audiostereo.pl/topic/101681-menu-dvd-3930/

może sprecyzuje moje zapytanie: yamaha dvd była wcześniej podłaczona do ampa componentem bo nie miała hdmi w ampie zaznaczona była conversia i sygnał wychodzil przez hdmi z ampa do telewizora i wtedy czy było przełączone zrodło sygnalu na dvd czy cd to jak chciałem wejść w menu amplitunera czy dvd nie było problemu zamknąłem menu ampa i wchodziłem na menu dvd . A teraz mam podłaczne przez hdmi dvd do ampa i hdmi z ampa do telewizora i żeby teraz wejść w menu dvd to musze mieć zaznaczone wejście dvd bo jak słucham muzy na cd to nie mogę zkorzystac z menu dvd ,powiem tylko ze jak podłacze dodatkowo dvd innym kablem np. video to nie ma problemu ale czy jest sens tak podłaczac czy sygnały się nie nakładają na siebie bo obraz jest lekko mglisty .Może to dla kogos drobiazg ale jak ktoś wie to proszę o pomoc dziekuje

https://www.audiostereo.pl/topic/101681-menu-dvd-3930/#findComment-2757994

hdmi mam uaktywnione bo inaczej bym nie mógł oglądać filmów ale się zastanawiam czy jest sens takiego połączenia bo żeby móc odbierać sygnał video to muszę włączyć amp ,czy nie lepiej będzie połączyć dvd do telewizora przez hdmi a do ampa coaxial i interconect , a ampli z tv np. component żeby wyświetlać jego menu czy jest może jakieś lepsze jeszcze połączenie tych trzech urządzeń ?

https://www.audiostereo.pl/topic/101681-menu-dvd-3930/#findComment-2758853

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.