Skocz do zawartości
IGNORED

Karta dźwiękowa do centrum multimedialnego - co i jak?

markus96

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zakupiłem komputer ASUS Barebone PC P3-P5G43 Pundit, będzie mi służył jako centrum multimedialne. Niestety komputer nie ma karty dźwiękowej z wyjściem optycznym tak aby można byłoby go podłączyć pod amplituner kina domowego (Onkyo SR577) i odtwarzać filmy z dźwiękiem Dolby Digital, DTS. W związku z tym moje pytanie, czy wystarczy dowolna (najtańsza) karta dźwiękowa z wyjściem optycznym, bez dekodowania sprzętowego, czy musi być karta dźwiękowa z dekodowanie sprzętowym. Dodam, że amplituner kina domowego posiada większość kodeków dźwiękowych. Prosiłbym ewentualnie o wskazanie jakiegoś modelu karty Low profile.

teraz praktycznie kazda karta graficzna jest w stanie puscic dzwiek przez HDMI wyjscie do ampa... sprawdz u siebie jaka karte graficzna posiada komp, ewentalnie jaki model...

jak nie, to dobor karty dzwiekowej zalezy nie tylko od tego, jaka jakosc dzwieku chcesz otrzymac, ale rowniez, do jakiego ampli ona bedzie podpinana i przez jakie kolumny.... nie ma sensu inwestowac w droga karte dzwiekowa, jak inna czesc toru bedzie slaba....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.