Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner do Microlab Pro 3

premier

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem posiadaczem głośników microlab pro 3, są to głośniki z zewnętrznym wzmacniaczem. Posiadają wyjście aux i do tej pory podpinałem pod nie telefon lub laptopa. Z telefonu słucha mi się dobrze to znaczy jest to wygodne bo kładę się na łóżku podpinam telefon i słucham sobie mp3. Wiadomo jakość dźwięku jest słaba i dlatego pomyślałem żeby kupić do tych kolumn jakiś amplituner plus odtwarzacz (koniecznie z pilotem). Może ktoś mi polecić jakiś tani amplituner który będzie kompatybilny z moimi kolumnami ? Nie chce wydawać dużych pieniędzy na to. Chce aby tylko mi coś grało w wynajętym pokoiku. Tak jak pisałem wcześniej do tej pory podpinałem telefon i słuchałem radia czy mp3. Amplituner wydaje mi się dobrym rozwiązaniem bo liczę na lepszą jakość dźwięku no i będę miał radio przy okazji. Ewentualnie może zamiast amplitunera kupić do laptopa jakąś kartę dźwiękową ?

https://www.audiostereo.pl/topic/102561-amplituner-do-microlab-pro-3/

Najpierw wymień kable w kolumnach głośnikowych (od terminala do głośnika wewnątrz obudowy). Z tego co wiem są tam jakieś cieniutkie jak włos.

"Ewentualnie może zamiast amplitunera kupić do laptopa jakąś kartę dźwiękową ?"

Do karty dźwiękowej i tak musisz podpiąć wzmacniacz/amplituner.

Jeżeli chcesz wydać mało pieniędzy, a chcesz mieć względnie dobrą jakość to zrezygnuj z amplitunera i kup wzmacniacz.

Kable wymieniłem od razu, kupiłem aż za grube bo do kolumn je podłączyłem ale do tego wzmacniacza już nie chciały wejść :) trochę je osłabić musiałem.

Nad kartą się zastanawiałem w sumie, tylko nie wiem czy to będzie wygodne. Laptopa mam raz na kolanach raz na stoliku itp więc jak będę miał po podpinane masę kabli pod niego to będzie to trochę nie wygodne.

Teraz przeglądałem wzmacniacze i są takie z pilotem i slotem sd i usb co by mi pasowało, cena też nie wysoka tylko jakość pewnie tragiczna ?

hmm tylko jest taka sprawa że jak kupie ten wzmak to do tego wzmaka będę potrzebował jakiegoś odtwarzacza jeszcze, który też kosztuje. Ogólnie to jak najtańszym kosztem chciałbym to zrealizować. Na allegro widziałem zestawy amplituner plus odtwarzacz nawet po 300 zł i coś takiego by mnie interesowało.

Wszystko razem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nowe kosztowały kiedyś około 1800 zł. To przyzwoity sprzęt.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.