Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha RXV-650, jakie kolumny stereo?

El_Vis

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jako nowy chcę się na wstępie przywitać.

Noszę się z zamiarem kupna amplitunera Yamaha RXV-650. Nie wiem, jakie wybrać kolumny. Na pewno muszą do być podłogówki, cena do 2000 PLN. Mój pokój ma ok 15m2, jest dobrze umeblowany. Muzyka, którą słucham to rock, jazz czasami metal. Obecnie posiadam Thomsona DPL 500 i Polarisy D&K 180 i dźwięk jest na prawdę do niczego, męczę się z nimi już zbyt długo, najwyższy czas na zmiany. Dodam tylko, że kompletnie nie mam czasu nigdzie jeździć na odsłuchy :( dlatego muszę zaufać Waszemu słuchowi.

https://www.audiostereo.pl/topic/10293-yamaha-rxv-650-jakie-kolumny-stereo/

Brak zainteresowania, no szkoda.

Teraz zupełnie z innej beczki. Myślę że jeszcze wstrzymam się z zakupem w/w sprzętu, pozbieram trochę pieniędzy i pomyśle nad czymś lepszym. W tej chwili myślę o tuningu tych kolumn które mam. Poradźcie proszę, czy wymiana zwrotnic (takie same wartości elementów tylko lepsza jakość) i materiału tłumiącego na wełnę owczą, wymiana wewnętrznych kabli (na jakie??) da mi słyszalną poprawę. Wiem że nie można ocenić skali dosłownie ale czy będzie opłacało się wykonać wszystkie powyższe zabiegi, czy może grać ciągle na tym co mam a kasę włożyć w nowe, jeszcze lepsze kolumny? Proszę o sugestie, pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.