Skocz do zawartości
IGNORED

Wzm. Słuchawkowy OTL Espressivo-E , krótkie Zwarcia

Marcin SoYa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem z wzmacniaczem lampowym , OTL którego używam jako pre-ampu do końcówki mocy,

Problem polega na tym że podczas słuchania , średnio po ok. 30 minutach na chwile coś w głośnikach przybrumi, na tyle głośno że zagłusza Muzyką, po kilka sekundach wraca do normy, jednak powraca cyklinie , Wcześniej nie było tego, listwę mam w bolcem z filterkiem sieciowym , wyeliminowałem inne klocki, bo słuchając bezpośrednio przez samą końcówkę nic się nie pojawia takiego.

Zatem coś w Espressivo - pytanie tylko Co ? Lampy mam fabryczne w zasadzie mają z pół roku może , pojawia się zazwyczaj ten przydźwięk w obu kanałach, rzadziej w jednym.

Witam, sugeruję kontakt z Panem Feliksem. Mam Espressivo-E, ale tymczasem działa tylko ze słuchawkami?

Edit poprzedniego wpisu. Znak zapytania wskoczył przypadkiem. Pozdrawiam

• 5 tygodni później...

Wzmacniacz jest sprawny , mam coś z zakłóceniami problem, np. gdy w tym samym pokoju włączę odkurzacz słychać chwilowe zwarcia, podobny problem jest czasem samoistny obstawiam że ktoś na osiedlu włącza jakąś spaware czy coś ,

Jak sądzicie istnieje jakaś rada ?

mam listwę z filtrem sieciowym ale jak widać to za mało :)

bez lampy na samym wzm. tranzystorowym problemu nie ma tylko lampa jest taka wrażliwa

• 1 rok później...

niestety nie mieszkam w takim mieszkaniu urządzenie odesłałem rok temu do p.Feliksa po powrocie wymienił niby lampy i problemu nie było , jednak ostatnio znowu zaczął się nagminie pojawiać

• 1 rok później...

Problem wciąż mam , zwarcia po krótkim graniu - gdy wzmacniacz się "rogrzeje"

zwarcia urywają cały dźwięk na sekundę , dwie .

Ponadto często cofa mi się głośnik niskotonowy sam z Siebie również na 1-2 sek.

proszę o pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.