Skocz do zawartości
IGNORED

paradigm se-center vs center 3

TOMEK75

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Pytanie do znawcow firmy.Jaka jest roznica w brzmieniu tych glosnikow?Kasa podobna,opinie rowniez dobre na zagranicznych forach.Testy pochlebne.

Pytam o centralne aczkolwiek interesuje mnie rowniez caly system 5.1 tych modeli.(4xmonitory+c+sub) Za wszelkie opinie bardzo dzieki.

Pozdr.

https://www.audiostereo.pl/topic/103263-paradigm-se-center-vs-center-3/

Seria SE pozycjonowana jest pomiędzy serią Monitor, a serią STUDIO i moim zdaniem centralny SE gra dźwiękiem bardziej zrównoważonym i delikatniejszym od centralnego z serii Monitor.

Wszystko zależy od wielkości Twojego pomieszczenia i muzyki, której słuchasz. Do mniejszego pomieszczenia (do kilkunastu m2) wybrałbym prawdopodobnie serię SE - dźwiękowo zbliżona jest do serii Studio, a mi się seria Studio bardzo podoba (mam w domu Studio 20 v.4), natomiast do większych pomieszczeń już zdecydowanie polecam serię Monitor (monitorki SE1 raczej nie sprawdzą się w pomieszczeniach powyżej 20m2 szczególnie w kwestii basu).

Moim zdaniem powinieneś raczej wziąć pod uwagę jakie pozostałe elementy (fronty, surroundy) znajdą się docelowo w systemie i pod tym kątem szukać głośnika centralnego.

Oczywiście najlepiej posłuchać i ocenić samemu ;)

Witam.

Dzieki z odzew.Generalnie moj pokoj to okolo 24mk z czego okolo 8 to taki aneks jadalny a czesc odsluchowa to kolo 16mk.Oczywiscie najlepiej byloby dokupic centrala i surrandy pod moje focale ale focalom i calemu mojemu systemowi stereo nie daje dozywocia(apetyt wzrasta) i chce zrobic osobny systemik kina(ampli i bluray juz jest) ktory napewno zostanie bardzo dlugo bo bardzo lubie kino ale priorytet to jednak muza.Chce wydac raz a dobrze co w moim przypadku nie do konca idzie w parze z rozsadkiem bo niestety odsluchy,testy itd. raczej nie wejda w gre.(calkowity brak czasu).Paradigm to firma ktorej w zasadzie nikt nie krytykuje jesli chdzi o KD i w glownej mierze tym sie sugeruje.Nie pali mi sie z tym wszystkim dlatego chce troche popytac na forum choc wiadomo ze to troche lanie wody bo ciezko wyprorokowac jak to u mnie zagra pawda. Aczkolwiek napewno ktos juz to przerabial i ma w tej kwestii jakies doswiadczenia.

Podr.

Na takie pomieszczenie zdecydowanie SE, ale te kolumny już się kończą (producent zakończył produkcję), więc jeżeli będziesz dłużej zwlekał, to problem wyboru sam się rozwiąże :)

Monitor do kina też będzie niezły, ale ja do muzyki/kina wybrałbym SE.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.