Skocz do zawartości
IGNORED

Sophia Electric™ 12AX7 Tubes

zurek

Rekomendowane odpowiedzi

Te lampy nie są tanie...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W życiu piękne są tylko chwile...

Tak mam Psvane, ale to nie są lampy do każdego sprzętu... w moim sprzęcie sprawują się znakomicie (poległ Telefunken a Amperex Bugle Boy gra na równi z nimi). Lampy te muszą współpracować z ciepłymi lampami mocy np. EL34, EL84... z KT88 to koszmar...

I piszą użytkownicy: "They replaced a pair of Sophia Electric 12AX7's I liked a lot (again clear and clean tube) but one tube did not last (noise). Probably will get a replacement as I purchased the optional insurance".

Dlatego w Lebenie Psvane 12ax7 są OK. Podobno to jest dobre (czyste i chude):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mój postulat: nie róbmy wątku dla każdej lampki, bo później trudno cokolwiek znaleźć.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

Ja miałem je we wzmacniaczu Leben'a i były przeciętne... na tle telefunkenów, bugle boy'ów i wielu, wielu innych starych lamp. Marconi, Gec, Raytheon Baldwin - wszystkie dużo lepsze.

Z nowych lamp zapewne są ciekawą propozycją...

pozdr.

joa.

... Lampy te muszą współpracować z ciepłymi lampami mocy np. EL34, EL84... z KT88 to koszmar...

odważna opinia, EL34 ciepłą lampą jest, a raczej tłustą, ale EL84? to jak trzeba spaprać ta aplikację :(

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

odważna opinia, EL34 ciepłą lampą jest, a raczej tłustą, ale EL84? to jak trzeba spaprać ta aplikację :(

To jest tylko moja opinia co do lamp EL84... nikomu jej nie narzucam... kto inny może odbierać je zupełnie inaczej...

I piszą użytkownicy: "They replaced a pair of Sophia Electric 12AX7's I liked a lot (again clear and clean tube) but one tube did not last (noise). Probably will get a replacement as I purchased the optional insurance".

Dlatego w Lebenie Psvane 12ax7 są OK. Podobno to jest dobre (czyste i chude):

Ukryta Zawartość

Chłopie, weź sobie na luz, już ci tu kilku userów to proponowało. Jak ja kogoś widzę tak nachalnie promującego produkt X to mi się od razu trzy czerwone lampy zapalają. Napisałeś raz że sa OK i wystarczy. Masakra jakaś. Interes w tym masz jakiś czy co? Jeśli tak to napisz sobie branża i będzie OK.

Ja nie pisze co dwie odpowiedzi, że lampy Y czy Z są najlepsze. A Ty i owszem. I dlatego ja, dzięki Tobie, raczej chińskich lamp sie nie dotknę. Zagłaskałeś kota na śmierć ... o ile kumasz co mam na mysli.

Pozdro

Ukryta Zawartość

Muszę przewietrzyć mój system…

Chłopie, weź sobie na luz, już ci tu kilku userów to proponowało. Jak ja kogoś widzę tak nachalnie promującego produkt X to mi się od razu trzy czerwone lampy zapalają. Napisałeś raz że sa OK i wystarczy. Masakra jakaś. Interes w tym masz jakiś czy co? Jeśli tak to napisz sobie branża i będzie OK.

Ja nie pisze co dwie odpowiedzi, że lampy Y czy Z są najlepsze. A Ty i owszem. I dlatego ja, dzięki Tobie, raczej chińskich lamp sie nie dotknę. Zagłaskałeś kota na śmierć ... o ile kumasz co mam na mysli.

Pozdro

Coś ci się chyba w głowie przepaliło, kolego. Masz obsesję? Chodzisz za mną? Te chińskie i te chińskie, komentarz jest na miejscu. A ty się odstosunkuj ode mnie, łaskawie poproszę. Dla mnie możesz używać nawet lamp z Wysp Owczych, jeśli wiesz, o co biega.

Coś ci się chyba w głowie przepaliło, kolego. Masz obsesję? Chodzisz za mną? Te chińskie i te chińskie, komentarz jest na miejscu. A ty się odstosunkuj ode mnie, łaskawie poproszę. Dla mnie możesz używać nawet lamp z Wysp Owczych, jeśli wiesz, o co biega.

Szybki jesteś ... swojego zdania nie zmienię. Zapraszam do Branży.

Oprócz tego wątku np. tu:

Ukryta Zawartość

Pozdro

Ukryta Zawartość

Muszę przewietrzyć mój system…

Zachęcam cię do zimnego prysznica. Bye.

A o tych lampach piszę, bo mam dwie parki, świetnie brzmią, jestem z nich zadowolony i MAM PRAWO PISAĆ O NICH TAK JAK WSZYSCY NA TYM FORUM PISZĄ O SPRZĘTACH I LAMPACH, JAKIE LUBIĄ. Przestań mnie zaczepiać bez powodu.

Witam

Chcialbym sie podpiac i zapytac czy te moge zamiast 12ax7b w vincent khv-1 dac zwykle 12ax7,

jezeli tak to jakie pocelacacie. I jeszcze jedno pytanie, gosc pisze w aukcji ze 5814A to 12ax7, a wszedzie indziej ze to 12au7.

Ukryta Zawartość

Dzieki i pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Czy w razie czego moge kupic w/w ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lampa 5814 to militarna wersja lampy 12au7. Jeśli chodzi o 12ax7b ( nie mam pojęcia co to b ma znaczyć, marketing ?? ) to jest to ta sama lampa co 12ax7 bez "B", chyba że o czymś nie wiem.

Pozdrawiam

Moje www.seozmagania.blogspot.com dla wszystkich ciekawskich

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.