Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podł. 100W do pokoju 11m2 ???

slava3

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do doświadczonych słuchaczy. Otóż mam okazję tanio kupić nowe kolumny Eltax Century. Ich moc sinus to 100W, maksymalna to 200W. Jest jednak pewien problem: mój pokój ma zaledwie 11m2 (2,5x4,5m). Zastanwiam się więc czy takie kolumny nadają się do tak małego pokoju? Czy to ma sens? Jakie byłyby wady i zalety takiej konfiguracji? Nadmieniam iż mój wzmacniacz to zaledwie Diora ws-442 (2x35W). Proszę o poradę.

https://www.audiostereo.pl/topic/10369-kolumny-pod%C5%82-100w-do-pokoju-11m2/

Jesli masz okazje to kupuj. Od przybytku mocy glowa nie boli. Co prawda nie znam tych kolumn ale znam twoj wzmacniacz i jedynym problemem moze byc to, ze aby uzyskac solidny dzwiek z tych kolumn bedziesz musial glosno sluchac gdyz do "rozbujania" takich membran potrzebny jest duzy "prad"

dzieki Wzmachol.

Te kolumny wygladaja tak:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

te glosniki to prawie to samo co moje Kody AV702F i choc ich nie sluchalem to parametry maja zblizone wiec powinienes byc z nich zadowolony. moje im robie glosniej tym lepiej graja i tobie zycze tego samego. pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.