Skocz do zawartości
IGNORED

podłączenie dekodera do wzmacniacza

sivulec86

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam pytanie i chciałbym prosić o pomoc... zakupiłem dekoder z NC+ który posiada wyjscie audio SPDiF niestety ja mam w zmacniaczu tylko wejscie chinch jak najlepiej podłączyć bądz co trzeba dokupić abym mógł mieć dzwięk na dużych 2 głośnikach wiem ze niby jest mozliwosc podpięcia poprzez kostke euro i wtedy chinch do wzmaniacza ale wtedy jakos jest kiepska...

Musisz podac model wzmaka .W tych dekoderach co obecnie proponuje NC+ każdy z nich ma SPDIF czyli cyfrowe wyjście audio ( np.:2849,2850,2851,5800,5800SX PVRHD 250GB lub wyższe z większym dyskiem do nagrywania) ale nie wiemy jaki masz wzmak lub ampli do którego chcesz podłączyc dekoder

Gość

(Konto usunięte)

Jeśli w dekoderze do audio masz tylko wyjście cyfrowe, którego wzmacniacz nie ma, to są trzy możliwości:

1. SCART (Eurozłącze) - stamtąd przejście na RCA.

2. Wiele modeli telewizorów ma wyjście RCA dla audio.

3. Skorzystanie z zewnętrznego DAC'a. Podejrzewam, że jednak takiego nie posiadasz, a zakup tylko do tego celu jest bez sensu.

Do oglądania filmów jakość dźwięku na SCART jest w zupełności zadowalająca :) Przecież i tak nie budujesz super jakościowo kina domowego... ;)

Wiele modeli telewizorów ma wyjście RCA dla audio.

Właśnie , że teraz już nie wszystkie mają wyjścia audio na cincze . Teraz jest hdmi które w większości obsługuje ARC wiec nie potrzeba innych wyjśc audio , jedynym wyjściem audio innym niż hdmi jest wyjście na słuchawki ewentualnie wyjście optyczne

jest wyjście na słuchawki

To jest jeszcze możliwość wykorzystania tego wyjścia: mały jack > RCA.

ooo , właśnie

spróbuj tak , że połącz SPDIF-em dekoder z TV i spróbuj czy wyjdzie przez minidżeka podłączając słuchawki wtedy można by zakupic kabel na którego jednym końcu byłby mały dżek a na drugim końcu byłby podwójny czincz i do wzmaka pod np. wejście CD , TAPE zależy jakie nazwy są na wejściach

kolego sivulec86 zapodajesz temat to choc odezwij się i napisz to o co się Ciebie prosi

jak można pomóc skoro nie wie się tego o co prosimy

ja mam w zmacniaczu tylko wejscie chinch jak najlepiej podłączyć bądz co trzeba dokupić abym mógł mieć dzwięk na dużych 2 głośnikach wiem ze niby jest mozliwosc podpięcia poprzez kostke euro i wtedy chinch do wzmaniacza ale wtedy jakos jest kiepska...

tak czy siak nie będzie to rewelacja , po cyfrowym byłoby ok ale nawet tak jak zaproponował eMeReKo i ja będzie tak sobie

Gość

(Konto usunięte)

tak czy siak nie będzie to rewelacja , po cyfrowym byłoby ok ale nawet tak jak zaproponował eMeReKo i ja będzie tak sobie

I moim zdaniem w zupełności to wystarczy. Przecież tuner nc+ to nie jest żadne wysokiej jakości źródło, totalna kompresja od samego już "źródła", czyli nc+... ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.