Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmak do Audio Brozne 1???

mlody2

Rekomendowane odpowiedzi

Moj zakup M AB 1 okazal sie trafny jednak moj Fisher nie radzi sobie z nimi zbytnio niestety. Nie podoba mi sie to jak to gra tak do konca. Wlasnie mysle nad wymiana:). Poradzcie co ladnie by zagralo z tymi AB1. Cos niedrogiego tak do 400 zl niesety caly budzet wywalilem w glosniki :) hehe. A kabelki do glosnikow mam takie;REAL CABLE LC-250012 jesli to cos pomoze:). Kupilem bo mialy dobre recenzje w prasie:).

A wiec jaki wzmak do tych Monitor Audio Brozne 1?:)

https://www.audiostereo.pl/topic/10466-jaki-wzmak-do-audio-brozne-1/

Wybrałbym raczej coś ciepłego, chyba, że charakter głośników podoba Ci się tak bardzo, że chciałbyć właśnie pogłębić ich charakterek. Z "dzisiejszych" wzmacniaczy jak drut wybrałbym Rotela 02. Jeżeli wiesz, jak on gra, szukaj czegoś podobnego. Pozdr.

Mysle ze NAD 3020 moglby byc dobrym wyborem (mam takiego na zbyciu), albo na allegro jest NAD 3225 PE,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A tu masz trochę lektury o tym wzmaku:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lepiej poczekaj i dozbieraj trochę kasy. Kup coś nowszego. 3020 był dobry, ale to zabytek. 312 chyba nie jest gorsza, a można ja w miarę tanio wyrwać. Widziałem gdzieś na allegro ( jeśli się nie mylę) licytację 312 od 1 zł, ale chyba już poszła.

> mlody

Pewnie Mike ma rację ale nie do końca. 3020 to jednak legenda i coś nieanonimowego. W ogóle poczytaj, bo w tym artykule jest o nim sporo i chyba rzetelnie. Do tego ma przedwzmacniacz gramofonowy i to ponoć niezły, a czy 312 ma - nie wiem. I jeszcze sprzedaje Ci ktoś z forum, a to w porównaniu z Allegro (w komisie tanio NADa raczej nie dostaniesz) ta zaleta, że możesz go porządnie odsłuchać i jak uznasz, że to nie dla Ciebie, to nie weźmiesz. a w przypadku Allegro to raczej niemożliwe i możesz zostać z klocem, który możesz juz tylko albo dsprzedać ze stratą, albo się z nim męczyć, jeśli to jednak nie będzie to. Gdyby zas nie to, że u mnie z kasą krucho, to sam bym wziął, no i do tego sam przecież nie zagra, więc jeszcze kolumny trzeba by dokupić, i jeszcze więcej wyjdzie... Zachęcałbym do zainteresowania się nim, a kupić, nie kupić - przekonaj się czy warto.

To prawda 312 to nie legenda. Kupiłem go w komisie za 750 zł. Chodził u mnie przez 2 lata. Teraz dałem go synowi, a nabyłem C 320 Bee.

312 była bardziej muzykalna, a 320 Bee niestety bardziej "łupie". Muszę pokombinować z kablami i ustawieniem kolumn.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.