Skocz do zawartości
IGNORED

CD + kolumny do zestawu. Podana aranżacja pomieszczenia.

_kubalonek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam następujący problem. Doprowadzam do użytku sprzęt taty, który kupił wieki temu (oczywiście były to wczesne lata 90te więc technics) i potrzebuję kilku porad. Dysponuję następującym sprzętem:

• Wzmacniacz Technics SU-V670 (przeczyszczone potencjometry itd, całkowicie sprawny)
  • Tuner Technics ST-GT350
  • Interkonekty DIY na bazie Canare oraz Neutrik NYS373
  • Kabel głośnikowy KLOTZ LY225T

Potrzebuję dokupić:

• CD - budżet ok. 300 zł
  • Kolumny (obece Tonsil 120 Polonez mają głosniki z wymienionymi zawieszeniami, ale coś jeszcze jest na rzeczy w jednej zwrotnicy, jednak nie jest to raczej sprzęt najlepszej jakości, chyba że się mylę) - budżet ok. 600 zł. Tutaj zastanawiałem się nad czymś w rodzaju monitorów Dali Concept 2 czy też AE Aegis One.

Prefeorwane gatunki muzyczne to JAZZ wszelkiego rodzaju + radio (program 3). Wiem także, że ten wzmacniacz do tego gatunku to tak średnio się nadaje, ale po prostu chcę złożyć zestaw, na którym będzie się dało słuchać w miarę przyjemnie muzyki głównie przy pracy. W załączeniu podrzucam konfigurację i wymiary pomieszczenia. Tutaj nie ma zbytnio miejsca na zmianę aranżacji. Ścianę na której jest tablica, można wykorzystać do wysokości ok. 1 metra. Dodatkowo tam gdzie są okna jest skośny dach. Proszę o pomoc. Sprzęt oczywiście używki.

ba1f.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.