Skocz do zawartości
IGNORED

Zmiana sprzętu budżet do 8500zł

rodger16

Rekomendowane odpowiedzi

Słyszałem oba modele, w odpowiednio różnych pomieszczeniach brzmią tak samo

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

• 2 tygodnie później...

A co powiecie na zestawienie Paradigm monitor 11v7 z NAD C365? lub Klipsch RF 82 II z tym samym wzmakiem.

A może pozostać przy moim HK 3490 i zmienic tylko kolumny na jedne z powyższych?

JACM dzięki za adres strony, dużo można się nauczyć.

Witam

Jeśli chcesz, żeby zadrżały szyby ( a rozumiem, że chcesz) - kup KLIPSCHE,

jeśli chcesz przy okazji zrobić mały remont kup CERVIN VEGA -

tyle w temacie - osobiście sprawdziłem - pozdrawiam

Słuchałem w zeszłym tyg. kolumn Monitor Audio RX8. Generalnie kolumny rewelacyjne ale trzeba dobrze dobrać wzmaka.

Najpierw posłuchałem z Creek evo 50 i była tragedia jeśli chodzi o bas a średnie i góra rewelacyjne. Basu brakowała a wzmak regulacji nie ma i wrażenie było takie jak by się strasznie męczył z tymi kolumnami. Za to srednie i góra bardzo szczegółowe słychać każdy dźwięk bardzo wyraźnie i analitycznie.

Po podłączeniu Audiolab 8200 pokazał się bardzo wyraźnie bas aż za dużo więc użyłem zatyczek bass reflex. Średnie i góra trochę gorzej jak w creeku ale ogólnie audiolab zagrał dużo lepiej i w przeciwieństwie do creeka sprawiał wrażenie ze ma mocy aż za dużo.

Ze względu na za dużą ilość basu generowaną przez audiolaba ( przynajmniej w 17m kw sali odsłuchowej ) podłączyłem kolumny RX6 i grały w sam raz pod warunkiem że słuchało się w miarę cicho. Im głośniej tym bardziej kolumny się gubiły.

Myślę że idealne połączenie to audiolab 8200 z RX8 ale pod warunkiem pomieszczenia ok 25m kw.

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

spróbuj jeszcze RX8 z NAD 356BEE i Roksan kendy k2 żeby to zweryfikować z Audiolabem- jak masz możliwość ponownego odsłuchu.Co do MA RX6 i RX8 to te drugie grają znacznie lepiej i nie tylko chodzi tu o bas.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.