Skocz do zawartości
IGNORED

Upgrade Stereo do 5.1 lub 7.1 - cena 2-3.5k zł

Cyberek

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Obecnie mam stary (jeszcze moj ojciec go używał) wzmacniają Diorowski z 2 kolumienkami i gdyby nie nowoczesna technika i szersze potrzeby, pewnie nie myślał bym o jego wymianie.

Szukam Amplitunera ktory:

1. Ma wbudowane wifi

2. Pozwala na odtwarzanie udostępnienia AirPlay (urządzenia Apple w sieci domowej jako źródło dzwieku, video)

3. Pozwala na miksowanie obrazu z hdmi i dźwięku z Optic (źródło sygnału to MacBookPro ktory niestety nie wypuszcza dźwięku po hdmi i musi iść innym kanałem - optyk)

4. Bedzie dzialal z obecnymi kolumnami (co nalezy sprawdzic by miec pewnosc ze beda "pasowaly"?)

5. Rozwojowe chciałbym w najbliższej przeszłości zmienic tez kolumny na 5.1 lub 7.1, więc z obecnymi pogra trochę i nie musi dać z siebie maximum możliwości.

6. Wbudowane usługi typu Spotify miłe widziane (wiem, jakość dźwięku nie jest idealna).

7. Cena do 3.5k brutto.

To chyba na wstępie tyle.

Jesli macie jakies wskazówki na co jeszcze powinienem zwrócić uwage - chetnie poczytam - niestety w temacie jestem dosc zielony, a obsługa w sklepach typu MM czy Saturn niekoniecznie jest douczona w temacie by cokolwiek od nich wyciągnąć.

Hej,

rzuć okiem na amplituner Onkyo TXNR626, powinien spełnić Twoje oczekiwania, wydatek rzędu 2500 zł. Sprawdź tylko jak tam z kolumnami, które posiadasz.

Pozdrawiam,

Michał

• 3 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

3-i i 4-ty punk w Innowacyjne właściwości

jak to nie znalazłeś nic o AirPlay a tu :

Ukryta Zawartość

a jeśli chodzi o Onkyo to z tego co wiem Onkyo nie ma w swoich produktach AirPlay

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Adek, widze ze jestes obeznany :)

Generalnie rozchodzi sie o mozliwosc odtworzenia muzyki bezprzewodowo z iPhone, iPad, z udostępnionych plikow w iTunes, ewentualnie możliwość odtwarzania filmów na tych samych urządzeniach.

Kolego tu każdy jest obeznany tylko nie każdy się kwapi do pomocy , są ludzie którzy są fachowcami w tych i podobnych sprawach ja niestety nie bawię się w takie sprawy więc nie jestem zbytnio obcykany z przesyłem bezprzewodowym danych , muzy czy filmów , czytałem co nieco ,

proponowany ampli to dobra propozycja i obsługuje kolumny 4-ro omowe więc jeśli takowe masz to spokojnie je napędzi , ma wszystko to czego od amplitunera oczekujesz bo to model z nowej tegorocznej linii Onkyo i wcale nie taki "niski" model .

Wśród funkcji wpływających na bardzo wysoką innowacyjność odnajdziemy: wbudowane Wi-Fi i Bluetooth, oraz technologię streamingu plików audio. Bez najmniejszego problemu możesz odbierać bezstratny sygnał o wysokiej rozdzielczości ze smartfonu, tabletu, komputera czy serwera NAS i to z wykorzystaniem naszej aplikacji na telefon pracujący z procesorem iOS lub z Androidem. Przy wykorzystaniu appsa możesz sterować również radiem internetowym o nieprzebranych wręcz zasobach i korzystać z nagrań z internetowych portali strumieniowych (np. Spotify) - tak więc muzyki nigdy Ci nie zabraknie. Jeśli wolisz, wystarczy sparować urządzenia i korzystać z wbudowanej bezprzewodowej technologii Bluetooth.

Hej,

wystarczy dokupić do takiego TXNR626 np. Apple TV i problem Airplay oraz streamingu audio/video z urządzeń Apple mamy rozwiązany.

Pozdrawiam,

Michał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.