Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór wzmacniacza nowy lub używany ...

Lech_50059

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich to mój pierwszy post.

Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad uzupełnieniem sprzętu o wzmacniacz stereo nowy lub używany.

W pokoju 21 m2 (prostokątny) mam następujący zestaw (pogrubiłem zakres stereo) :

kolumny Paradigm Monitor 5 - podłogowe z roku 2001 jako front,

amplituner Onkyo TX-SR 606 w trybie bi-amp spięte kablami Supra Rondo niskie, Ultralink MTP 12 - średnie i wysokie

odtwarzacz DVD Philips DVP 9000S - jako odtwarzacz CD - spięte kablami QED-a po analogu i coax (dla DTS audio)

do DVD - odtwarzacz bluray SONY BDP-S370

pozostałe głośniki do kina to : centralny KEF C6LCR ; surround - Monitor Audio BXFX - efektowe tryb dipol, subwoofer Velodyne CHT-10R

gramofon SONY PS-LX5 z wkładką Ortofon VMS -20E + przedwzmacniacz gramofonowy Vivanco pa 111

odtwarzacz strumieniowy Pioneer N-50

ja słucham różnej muzyki : alternatywa, metal, trip hop, rap, punk, hardcore, hip-hop, new wave, acid jazz, reggae, dub, rock w różnych odmianach, czasem elektronika

- w tej konfiguracji stereo takie sobie (choć bi-amp coś poprawił) - zwłaszcza w opcji PURE AUDIO ampa ,

więc szukam ciepło prawie lampowo grającego, rytmicznie wzmaczniacza do ww. muzyki

basy zwarte rymiczne nie spowolnione, średnica ciepła, naturalna i wysokie bez syczeń.

Rozważałem z nowych : wzmacniacz NAD C326 i wzm. AMC XIA. Ten drugi miał wejście gramofonowe i niezłe opinie.

Drugi wariant to używany np. Rotel.

Interesuję mnie też wariant wzmacniacza lampowego.

Kino zostaje - oglądam filmy, koncerty i jest OK.

Do wzmacniacza będzie konieczny przełącznik np. Beresford TC-7220 MKI - w ampie brak preout-a

Czekam na propozycję i sugestie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.