Skocz do zawartości
IGNORED

Pomóżcie z wyborem wzmacniacza (YAMAHA)!

Kamczan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów. PRzebywam wlasnie w USA z powaznym zamiarem przywiezienia do domu nowego sprzetu, ktory jak wiadomo jest tu tani jak woda. Chce na to przeznaczyc ok 500 USD i kieruje do Was pytanie co wybrac? Polecono mi Y0amahe HTR 5790. Widzialem tez ze jest niezla seria RX. Niestety niewiele wiem o tym sprzecie i nie wiem na co zwracac uwage. Co polecacie i dlaczego? Moze cos innego niz Yamaha? Wzmacniacz bedzie pracowal z kompem, a niedlugo pewnie tez z odtwarzaczem CD, w przyszlosci ew. z kinem domowym...oto strona z ktorej wybieram sprzet - www.pricegrabber.com Podstrona ze wzmacniaczami -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bede wdzieczny za wszelkie wskazowki. Na odpowiedzi czekam rowniez pod mailem [email protected]

Z gory wielkie dzieki

Poczatkujacy audiofil

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wydaje mi śie, że to co chcesz kupić to amplituner do kina domowego. Jeżeli priorytetem jest słuchanie muzyki to musisz zainteresować się sprzętem stereo ( wzmacniacz i CD). Ja rok temu uległem trendom mody i kupiłem amplituner RXV-530 Yamahy i DVD-530 Yamahy. Niby wszysko grało dobrze, ale dzwięk mnie męczył, był jakiś posklejany. Kombinowałem z kablami, zustawieniem kolumn,i nic to nie zmieniło. Wydaje mi się, że w tych cenach amplitunery do kina nie dorównują prostym wzmacniaczą stereo. Sprzedałem po 4 miesiącach sprzęt i zacząłem szukać sprzętu stereo. Obecnie posiadam zestaw primare A20 i CD20 i świetnie się tego słucha. Pozdrawiam ( Ciekawe ile w Stanach kosztuje ten sprzęt)

Obecne amplitunery do kina domowego nie są 4.1 tylko 5.1, 6.1, 7.1 . Jeżeli będziesz miał dobrze skonfigurowany system stereo to będziesz miał taki dzwięk przestrzenny, że nie potrzeba 4 głosników ani subwofera, chyba, że lubisz "bum bum". A tak wogóle to musisz się określić czy więcej słuchasz muzyki cz oglądasz filmy.

Fajnie byc w USA ....zrob tak poswiec kilka godzin i idz do komisu ze sprzetem i powiedz ze chcialbyc czegos w rozsadnej cenie posluchac. Po tym udaj sie do sklepu z kinem domowym i jeszcze raz posluchaj i wybierz ;-).

P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.