Skocz do zawartości
IGNORED

Bewitch 6550 - jakie kolumny?

studioprojekt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zwracam się do Was z prośbą o wszelakie podpowiedzi dotyczące doboru kolumn do Bewitcha 6550. Preferuję raczej kolumny wolnostojące. Obecnie Bewitch gra z kolumnami MA RX8 i Audiolabem 8200. Pomieszczenie to około 26 m kw (salon z aneksem) Przymierzam się do sprzedaży kolumn i chciałem zakupić inne - już nie z metalową membraną. Budżet na razie trudno mi określić - wszystko zależy za ile uda mi się sprzedać MA. Myśląc o zakupie nowych kolumn nie mam tu na myśli tylko i wyłącznie kolumn z salonu, raczej nastawiam się na kolumny używane. Muzyka to głównie elektronika, ale nie gardzę również innymi gatunkami typu smooth jazz czy inną spokojną muzą.

Będę wdzięczny za wszelakie podpowiedzi i pomysły.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/105434-bewitch-6550-jakie-kolumny/

Witam Sonik - tak , podobno mamy blisko do siebie a nawet spotkaliśmy się kiedyś u Slaw123 :) Słyszałem od niego że masz monitory, ale nawet nie wiem jakie i chyba chętnie skorzystam z zaproszenia. U Slaw123 Akkusy grają cudnie z jego Bewitchem -tylko nie wiem jak to by zagrało w moim mieszkaniu (mam fatalny układ) A Twoje monitory są też z Akkusa?

Witam Sonik - tak , podobno mamy blisko do siebie a nawet spotkaliśmy się kiedyś u Slaw123 :) Słyszałem od niego że masz monitory, ale nawet nie wiem jakie i chyba chętnie skorzystam z zaproszenia. U Slaw123 Akkusy grają cudnie z jego Bewitchem -tylko nie wiem jak to by zagrało w moim mieszkaniu (mam fatalny układ) A Twoje monitory są też z Akkusa?

Jeśli chcesz Akkus V4, wiem gdzie można tanio kupić, natomiast może lepiej będzie jak zjawie się u Ciebie z moimi Tannoyami na DC, ale to już inna szkoła grania niż Akkusy.

Jeśli chcesz Akkus V4, wiem gdzie można tanio kupić, natomiast może lepiej będzie jak zjawie się u Ciebie z moimi Tannoyami na DC, ale to już inna szkoła grania niż Akkusy.

napewno nie grające górą np....monitor audio, focale niektóre.

celowałbym w coś ciemniejszego np.AP tempo 2, bardzo dobrze grające kolumny, tylko dość wrażliwe na ustawienie, wyborna przestrzeń w tej kategorii cenowej

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Trzeba będzie się umówić na jakieś spotkanie. Jutro widzę się ze Slaw to może z nim coś wspólnie ustalę i pomyślimy o wspólnym spotkaniu u mnie.

Trzeba będzie się umówić na jakieś spotkanie. Jutro widzę się ze Slaw to może z nim coś wspólnie ustalę i pomyślimy o wspólnym spotkaniu u mnie.

Może być, tylko u mnie słabo z czasem - zapytaj Sławka.
  • 1 miesiąc później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.