Skocz do zawartości
IGNORED

M2Tech Joplin 384kHz/32bit ADC MM & MC - opinie

krell69

Rekomendowane odpowiedzi

Mam ochotę posłuchć vinyli na dobrym nowej generacji phono stage. Może ktoś to ma na forum?

..

Bardzo proszę o opinie..

Czy warto zakupić ten produkt?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-7413-0-14766400-1379883924_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

post-7413-0-14766400-1379883924_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam ochotę posłuchć vinyli na dobrym nowej generacji phono stage. Może ktoś to ma na forum?

..

Bardzo proszę o opinie..

Czy warto zakupić ten produkt?

Proszę bardzo, poniżej opinia.

Wyciąg z tekstu „o mnie” dla profilu krell69:

„rocznik 61 elektronik,akustyk,audiofil,meloman,

Zajmuje się tematem Audo od dnia wyprodukowania szpulowca ZK-120.

System aktualny to

………….

Przedwzmacniacze gramofonowe MM/MC i liniowe tylko i wyłacznie lampowe z osobnym zasilaniem stabilizowanym każdy - 4x mono . Wykonanie własne z których jestem wreszcie zadowolony”.

Koniec cytatu.

Produkcja wzmiankowanego szpulowca ruszyła w ZRK w 1969 roku, na licencji Grundiga. zatem krell69 zajął się wnikliwie tematem Audio już od wczesnych lat dziecięcych, mając na koncie zaledwie 8 latek. Kolega Krell69 jest z wykształcenia elektronikiem, ma zaawansowane phono stage lampowe, wykonanie własne.

A teraz, zapewne ot tak dla zabawy, próbuje robić sobie jaja z uczestników zakładki Analog. Inna możliwość – jajczarski troll lub kompletny ignorant łamane przez dyletant, bądź kreatywna mieszanka tego wszystkiego.

Mając 8 lat to dopiero się słyszy ..to są dopiero podstawy analogu .. jak nietoperz prawie 20khz to pikuś......

Przedwzmacniacze gramofonowe MM/MC i liniowe tylko i wyłacznie lampowe z osobnym zasilaniem stabilizowanym każdy - 4x mono . Wykonanie własne z których jestem wreszcie zadowolony”.

Zgadza się. było uaktualniane o mnie jakiś czas temu

Dodam jeszcze, że teraz zasilanie anodowe 250V i żarzenia 12,6V zrobione są na przetwornicach impulsowych najnowszej generacji. To dopiero jest odjazd -bez beee transformatorów na ostro do AC-230V.

M2Tech Joplin jest to faktycznie Phono Stage MM/MC .,, podobno rewelacja..lecz pytam kogoś kto to ma czy warto dać 9kzł.

ryszard_pp jest bez profilu..i nie ma co wyciągać z tekstu o mnie..brak podstaw ....

To chyba raczej bardziej miało służyć do zgryywania płyt analogowych na twardy dysk. Przynajmniej tak to tu było opisywane.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

To chyba raczej bardziej miało służyć do zgryywania płyt analogowych na twardy dysk. Przynajmniej tak to tu było opisywane.

Ukryta Zawartość

Tak też ..ale korekcja RIAA jest robiona w domenie cyfrowej co za tym idzie bez przesunięć fazowych i innych..

Są wszystkie korekcje RIAA zaprogramowane.. Wyjscie jest po usb do komputera celem rejestracji i cyfrowe do przetwornika .

Ukryta Zawartość

Myślę że bez problemu GF Mod wypożyczy do wypróbowania,bo czy tu ktoś bliżej z ty obcował to nie mam pojęcia.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Tak też ..ale korekcja RIAA jest robiona w domenie cyfrowej co za tym idzie bez przesunięć fazowych i innych..

Są wszystkie korekcje RIAA zaprogramowane.. Wyjscie jest po usb do komputera celem rejestracji i cyfrowe do przetwornika .

Tak, zgadza się. Nie ma problemu żeby sobie przetestować u siebie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.