Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z Bernardem GS 460 WINYLOWCY!!

wojtekitek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dziś przywiozłem do domu Bernarda którego załatwił mi brat. Jest napewno lepszy od mojej obecnej Unitry GS 461 (z plastikowym ramieniem) ..

A co do problemu to niedziała autostop - płyta dalej się kreci a igła z ramieniem nie podnosi się....

Może wiecie co jest grane? w żaden inny sposób nie da się go zatrzymać , pomaga tylko brutalne wciśnięcie POWER.

Pozdrawiam i czekam na rady....

Wojtekitek

https://www.audiostereo.pl/topic/10624-problem-z-bernardem-gs-460-winylowcy/

Zapewne spaliła się żarówka od układu wyłączającego napęd. Musisz rozkręcić gramofon i ją wymienić, z tego co pamiętam to jest jakiś typ telefoniczny 12V 50mA.

hififreak.wordpress.com

Musisz odkręcić dolną część obudowy i ta żarówka powinna być w pobliżu ramienia nad płytką z elementami, lub trochę obok tej płytki pod nią będzie umieszczony fotorezystor a z ramienia będzie wychodził element który w

odpowiednim ustawieniu ramienia nad płytą powinien przesłonić żarówkę. Ta żarówka, która świeci pod talerzem ma inne zadanie - działą w układzie automatycznego utrzymywania stałych obrotów talerza.

hififreak.wordpress.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.