Skocz do zawartości
IGNORED

słuchawki AKG

marswiet

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dylemat które słuchawki wybrać AKG Q460,242HD czy też 272 HD? Słucham starego dobrego rocka Led Zeppelin , Deep Purple, Budgie, smothjazz . Słuchawki podłączę do ampla DENON AVR 2318 ewent wzmaka Technics suv500 i tabletu Asus oba wieczorem do poduszki.. Słuchałem wszystkie ,ale w Media M. . Skłaniam sie ku 242 HD , ale chciałbym usłyszeć głos osób , które mają doświadczenie w tych sprawach

Pozdrawiam Marek

https://www.audiostereo.pl/topic/106855-s%C5%82uchawki-akg/

Nie ta półka, tu się nie schodzi poniżej 2k PLN na sprzęt do odsłuchu.

No pewnie! Zaraz wszyscy tu mają słuchawki za 2 tysiące.

Wracając do pytania, mogę coś napisać o AKG 272 Mk II Studio. Grają naprawdę nieźle, szczegółowo. Żadna część "spektrum muzycznego" nie jest ani w jakiś sposób wyeksponowana ani przytłumiona, ale ta ich studyjność w pewnym sensie jakby oziębia dźwięk. Poza tym nieźle znoszę trzymanie ich na głowie przez dłuższy czas. Pewnie w starciu z dwa razy droższymi można byłoby znaleźć więcej na niekorzyść K-272, ale nie jest źle.

Nie ta półka, tu się nie schodzi poniżej 2k PLN na sprzęt do odsłuchu.

Hmmm... prawda pewnie jest taka, że drogi sprzęt posiada tylko garstka forumowiczów!

A autorowi tematu podpowiem, by posłuchał AKG K 550. Posiadam w/w słuchawki, które mam podłączone do wzmaka Marantz PM 7004 i jestem z nich zadowolony. Słucham rocka, muzyki klasycznej i jazzu. Posłuchaj, bo cena nie jest wygórowana :)

Hmmm... prawda pewnie jest taka, że drogi sprzęt posiada tylko garstka forumowiczów!

A autorowi tematu podpowiem, by posłuchał AKG K 550. Posiadam w/w słuchawki, które mam podłączone do wzmaka Marantz PM 7004 i jestem z nich zadowolony. Słucham rocka, muzyki klasycznej i jazzu. Posłuchaj, bo cena nie jest wygórowana :)

Dziękuję za w/w odpowiedzi . Słuchałem i 242hd i 550 , które brzmiały super ,mimo ,że oba rodzaje słuchawek nie były wygrzane. Nie miałem takiej kasy( powyżej 600 zł-niestety) aby startować do zakupu 550 i kupiłem za 450 zł 242 hd - nówki.Przyznam ,że jestem z nich zadowolony, a myślę ,że po wygrzaniu będzie słuchało się ich z przyjemnością.

Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.