Skocz do zawartości
IGNORED

YES - Close To The Edge

Jackie_69

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem po odsłuchu najnowszego wydania tej płyty zremasterowanej przez sławnego Stevena Wilsona. Płyta brzmi bardzo poprawnie jak zresztą większość tytułów którymi zajął się ten Pan. Trafiła do mnie również wersja wydana ostatnio przez osławioną firmę Audio Fidelity. Powiem szczerze, że trudno mi jednoznacznie stwierdzić która z tych wersji brzmi lepiej. Są fragmenty które lepiej wypadają w przypadku miksu Wilsona, jednak jeśli miałbym być obiektywny i zdecydować się na jedną z tych płyt to postawiłbym jednak na wydanie Audio Fidelity, które moim zdaniem jest bardziej detaliczne i więcej w nim naturalności i przestrzeni. Scena również wydaje się jakby nieco lepiej umiejscowiona. Ciekaw jestem Waszej opinii na temat tych dwóch wydań. Czy ktoś z Was miał okazję to sprawdzić?

Muszę zaznaczyć, że nie miałem okazji bezpośrednio porównać tych wydań, ponieważ wersję Audio Fidelity odsłuchiwałem kilka dni temu a wydanie z miksem Wilsona dosłownie przed chwilą, więc ocena jest nieco utrudniona.

https://www.audiostereo.pl/topic/107031-yes-close-to-the-edge/

Jestem posiadaczem wersji SACD wydanej przez Audio Fidelity i jestem z niej zadowolony .... Wydaje sie ze wersja Wilsona skierowana jest do wielbicieli wydan w MCH .... Mam nadzieje ze Audio Fidelity bedzie kontynuowalo wznowienia plyt Yes i Rush w SACD.... !!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.