Skocz do zawartości
IGNORED

Sennheiser MX 550, warto ???

sly

Rekomendowane odpowiedzi

Od ladnych kilku lat posiadam starszy model, mx500 i te sluchawki bija na glowe wszelkiej masci douszne dodawane fabrycznie do sprzedawanego sprzetu przenosnego. Bardzo polecm o ile komus nie przeszkadza cena. W tych sluchawkach jest zgromadzone wiele fajnych cech - niezly bas, bardzo ladna i czytelna srednica oraz nie wyostrzone wysokie tony. Ladny balans ogolny i swietnie sie przez nie slucha kazdego typu muzyki.

Polecam.

Minusy to krotki i delikatny kabelek oraz brak przejsciowki na duzego jacka o ile to sa wazne rzeczy.

pzdrw

soso

nie porownywalem z niczym podobnym bo nie mialem powodu :-)

Kiedys strasznie napalilem sie takze na inne male sennheisery alu juz nieco wieksze, nauszne. Mialy swietne parametry papierkowe ale po jednej dobie uzytkowania (nawet nie sprawdzalem w sklepie jak graja) odnioslem z powrotem bo to byl po prostu koszmar. Cena chyba w granicach MX500. Dzwiek znacznie gorszy.

Co do 550 to bym sie nie przejmowal bo tacy glupi to oni nie sa w tym sennheiserze by psuc cos dobrego. Nawet podejrzewam, ze zmiany w stosunku do MX 500 moga byc tylko kosmetyczne bo sam przetwornik jest po prostu szalenie udany.

pzdrw

soso

Mam MX500 i potwierdzam wszystko to co napisał o dźwięku soso. W moim przypadku te słuchawki zakasowały wszystkie słuchawki dołączone do droższego modelu walkmana z radiem i cdeka firmy Panasonic. Dżwięk jest naprawdę dobry. Małym mankamentem jest kiepskie wyprofilowanie słuchawek, w moim przypadku kiepsko siedzą w uszach. No i do tego te małe gąbeczki, które łatwo zgubić. Mimo wszystko szczerze polecam.

Pozdr.

• 3 tygodnie później...

mx550

Właśnie nabyłem je w MM i bardzo fajnie grają.

Mam je w pracy od rana i zero zmęczenia.

Przyjemny, dość łagodny dźwięk, ale wszystkie detale na miejscu. Rzeczywiście z tych tanich słuchaweczek te są godne polecenia. Świetnie oddana lokalizacja instrumentów. Szybko "znikają".

W ogóle w MM nie da się słuchać poważnie, ale te maluchy w tych strasznych warunkach zabrzmiały najlepiej i w 'realu' potwierdzają klasę.

Z ciekawości podłączyłem stare, dyżurne sony i okazało się, że nie było tak źle, ale to zupełnie inny charakter. Prawie bez basu, ostre i męczące wysokie w porównaniu do Sen, ale jak nigdzie słyszę na nich akustykę sali.

• 3 tygodnie później...

Ja mam pytanie, czym właściwie różnią się mx450 od mx550 ... Bo ja jedynie zuważyłem w tych pierwszych brak regulacji głośności ... Reszta danych jest identyczna ... Hmmm, bo na allegro mx 450 stoją za ok 55 pln, a mx550 za ok 80 pln, i zastanawiam się czy warto mi dopłacać za "regulację", bo i tak mam pilota na kablu w moim cdmenie.

• 2 tygodnie później...

Wczoraj przechadzałem sie po MM w Krakowie i znalazłem na wyprzedaży ostatni egzemplarz MX500 za 50zł.

Mam już MX550, ale pomyślałem, że kasa umiarkowana, te co mam wydają się delikatne - biorę.

Podłączyłem w pracy i proszę Państwa szok. Myślałem, że MX550 są OK jak na pchełki, ale po godzinnym bezpośrednim pojedynku do MX500 poszły bezpowrotnie do szuflady. Chyba goście od Zenków zrobili za dobre słuchawki w tej cenie i dlatego wciskają "następcę" MX550.

550 nie są złe, ale 500 są świetne.

500 są o wiele naturalniejsze i homogeniczne w całym paśmie. Zdecydowanie lepiej przekazują wysokie. Znikają po pierwszych taktach. Słuchawki, a nie wysokie.

550 są popodbijane w poszczególnych pasmach. Grają głośniej i chyba lepiej lokalizują poszczególne instrumenty. Dopóki mam 500ki w szufladzie będzie im najlepiej.

W symfonice 550 to dynamiczna pulpa. 500 to orkiestra.

Jak ktoś ma wybów to gorąco polecam 500ki.

Oczywiście proszę pamiętać cały czas o jakiej kategorii słuchawek rozmawiamy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.