Skocz do zawartości
IGNORED

Jaka wielkość głośników i moc wzacniacza?

muuhau

Rekomendowane odpowiedzi

Nie sądze żebym miał większe wymagania - szczególnie z takim budżetem.

Chciałem jakieś analogowe brzmienie w stylu vintage. Ważne żeby bas się nie rozlewał i góra nie wrzeszczała. Czyli ładna średnica jest dla mnie najważniejsza, no i holografia, czyli rozmieszczenie źródeł dźwięku na scenie.

W fabrycznych kolumnach w tym budżecie za wiele oczekiwać nie możesz.

Możesz poszukać kolumn takich marek jak T+A, Mb Quart ale to troche chodzenie po omacku, bo chociaz kolumny sa wyzszej kalsy to nie wiem jak sprawdza sie w tej muzyce.

np

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

osobiscie slyszalem model quart one, ta tytanowa kopulka nie jest ostra, nie gra jak typowy metal, jest za to bardzo szzcegółowa i całośc budowała ładną scene i to jeszcze na slabym dosyc pioneerze 616, pod lepszym wzmacniaczem napewno takie 390 pokaza wiecej niz jedynki

Ukryta Zawartość

A te Tannoye M3 jak grają?

Dobrze by im było z takim Onkyo?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Min to tak 8850, grają dosyć cieplo, bez mulenia, ze szczegółami ktorych cieżko szukać w podobnych kolumnach w tej cenie (nie liczać typowego vintage jak np te quarty) srednica nieco wycofana ale wysokie tony i kultura basu wszystko nadrabia.

Min to tak 8850, grają dosyć cieplo, bez mulenia, ze szczegółami ktorych cieżko szukać w podobnych kolumnach w tej cenie (nie liczać typowego vintage jak np te quarty) srednica nieco wycofana ale wysokie tony i kultura basu wszystko nadrabia.

Nie bardzo wyłapałem ze składni sens zdania. Co gra ciepło bez mulenia - Onkyo, czy Tannoye? Akurat M3 ktoś sprzedaje na allegro i napisał, że średnicę mają wysuniętą.

A jeżeli to chodzi o Tannoye, to jak gra Onkyo 8850?

Onkyo z tannoyami, 8850, 8870, 9711 to brzmieniowo podobne konstrukcje aczkolwiek roznica sie nieco jakoscia samego przekazu, z tej trójki zdecydowanie dla mnie najlepiej gral 8870.

Byćmoże z bardziej naturalnym wzmacniaczem srednice maja wycofana, ale wtedy nie wiem jak będzie na górze, moze okazać się ostro.

Onkyo z tannoyami, 8850, 8870, 9711 to brzmieniowo podobne konstrukcje aczkolwiek roznica sie nieco jakoscia samego przekazu, z tej trójki zdecydowanie dla mnie najlepiej gral 8870.

Byćmoże z bardziej naturalnym wzmacniaczem srednice maja wycofana, ale wtedy nie wiem jak będzie na górze, moze okazać się ostro.

A czego się można spodziewać po takim 8850?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.