Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz sluchawkowy i AX2

Gregox2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pytanie: w jaki sposób podłączyć wzmacniacz słuchawkowy do Yamaha AX2? CD mam raczej słabej jakości i już kiedyś zauważyłem, że lepiej brzmi muzyka jak CD jest podpięty coaxialem do wzmacniacza niż jak przewodem analogowym. Wzm. lampowy nie ma DAC zatem myślę, że byłoby lepiej właśnie podłączyć go do yamahy. Czytałem to forum i w sumie nie znajduję jasnej dla mnie odpowiedzi. Abym lepiej zrozumiał odpowiedź załączam zdjęcie przykłowego "tylu" wzmacniacza.

Wkrótce chciałbym zamówić wzmacniacz i Wasza odpowiedź bardzo byłaby przydatna.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/107423-wzmacniacz-sluchawkowy-i-ax2/

Jest tam cztery gniazda MD/TAPE z czego dwa do odczytu i dwa do zapisu OUT REC. Do tych wyjść można podłączyć wzmacniacz słuchawkowy.

"A little knowledge inclineth men's minds toward atheism, but greatness of knowledge bringeth men's minds back again to God" Lord Bacon

Najlepiej pre out czyli wyjście z przedwzmacniacza

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na tym wyjściu co zaznaczyłeś to sobie można posłuchać ale przednich efektowych kanałów.

"A little knowledge inclineth men's minds toward atheism, but greatness of knowledge bringeth men's minds back again to God" Lord Bacon

Na tym wyjściu co zaznaczyłeś to sobie można posłuchać ale przednich efektowych kanałów.

Faktycznie masz rację, przepraszam za wprowadzenie w błąd. Out rec to dobre wyjście z pre out.

Można jeszcze podłączyć do MAIN OUT ale do słuchawkowca trafi wówczas sygnał z wszystkimi ustawionymi korekcjami barwy.

Wyjść rec out jest dwa i z obu można skorzystać, ale korzystanie z nich też ma swoje ograniczenia, bo jeśli np. pod wejście CD-R IN (PLAY) jest podłączone jakieś źródło sygnału i jest ono aktualnie odsłuchiwane, to na wyjściu CD-R OUT(REC) nie będzie prezentowany żaden sygnał, ale będzie za to na wyjściu MD/ TAPE OUT(REC).

Jeśli do wejścia MD/TAPE IN (PLAY) podłączone będzie jakieś źródło i aktualnie odsłuchiwane, to na wyjściu MD/TAPE OUT(REC) nie będzie żadnego sygnału ale będzie na wyjściu CD-R OUT (REC).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.