Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofile i Melomani z Białegostoku!

kepuls

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

No w reszcie postanowiłem się udzielić na forum – z jedną czwartą już przestudiowałem ;)

stąd moje pytanie czy jest nas w tej mieścinie paru – odzywać się okolice również :)

U nas się niewiele dzieje w świadku audio to też proponuje żeby także w tym wątku pojawiały się jakieś wieści o w/w temacie :)

pozdrawiam Kepuls

-->kepuls, ja jestem z Białegostoku, tyle że ani audiofilem (jako że jestem z Białego nazwa ta źle mi się kojarzy ) ani melomanem nie jestem :) .

A co do tego, że w Białymstoku nic się nie dzieje, to dziwisz się?

Na dobrą sprawę są dwa sklepy: AudiofilA ( czy jak to ścierwo się nazywa ) i piwniczka eldomu bodajże.

W piwnicy wybór mały jest i to na dodatek sprzętu na poziomie Tannoya M1, a w Audiofilu niska kultura osobista sprzedawców panuje( w zasadzie chodzi o osobnika od głośników samochodowych etc. ), a w przyszłości zapewne sklep ten będzie się zajmować wyłącznie kinem domowym i samochodowymi pierdziawkami. No i jest jeszcze komisik z płytami i sprzętem gdzie koleś ma gdzieś przepisy dotyczące sprzedaży etc. A reszta raczej nie jest warta wspomnienia ( komisy z instrumentami i sprzętem najczęściej z czasów Gierka :) )

Pozdrawiam.

==>Lt_Bri

W sumie się nie spodziewam ogromu postów ;) ale dobrze jak się kilku nas znajdzie :)

Oczywiście ze się nie dziwie, ale jak się okaże że jest nas paru to można by tutaj coś wpisywać kto tam może ma jakieś info że coś się dzieje (z resztą sam w to nie wieże) :(

A ten nasz Jedyny i Ukochany Audiofil-A to jest dobry do momentu w którym tylko się o coś pytasz, bo w momencie w którym zechcesz coś kupić, a nie mają tego na stanie, to praktycznie można zapomnieć o odsłuchaniu przed zakupem, bo wykręcają się tym ze jak zamówili dla kogoś kiedyś jakiś klocek to stał pół roku i go nikt nie kupił a pewności nie mają że ja go kupie! (apropo chodzi o wzmak słuchawkowy prosiaczka v3 – niedawno kupił go ktoś z forumowiczów)- nie no z takim podejściem to oni nic nie sprzedadzą – ale im tego przecież nie uświadomisz.

A co do eldomowskiego „Hi-Fi studia” to stoją tam klocki od ładnych paru lat takie same! Tylko od czasu do czasu przybywa jakaś Koda czy Eltax.

pozdrawiam

Witam!

Swietnie, ze jest nas kilku i ze ten watek powstal. Przychylam sie (niestety) do opinii o sklepie Audiofila i smutnej rzeczywistosci audiofilskiej w naszym pieknym miescie. Ja planuje zmiane kolumn i chyba czeka mnie wyprawa do Warszawy na odsluchy, bo u nas wybor prawie zaden. Chcialbym posluchac kilku modeli podlogowych do 2kzl i u nas jest to niewykonalne (dawno nie bylem w audiofili, ale chyba ilosc kolumn do posluchania bez zmian :). Te niby studio odsluchowe w eldomie to taka maskarada.

Sprzet rzeczywiscie chyba od lat bez zmian i porozmawiac nie ma z kim. Chociaz pamietam ladnych kilka lat temu w Golebiewskim bylo zorganizowane mini audio show i bylo nawet ciekawie. Moze doczekamy sie kiedys nowego sklepu, albo ktos z audiofilA przeczyta krytyczne uwagi i wezmie je do serca.

pozdrawiam

Marius

pozdrawiam - również białostoczanin

o poziomie Audiofil-a bez komentarza.

dla mnie to niezrozumiałe, że w 300tys. mieście nie ma normalnego studia hi-fi. szkoda,że nie można porównać NAD-a, Creek-a, Rotela czy CA. Najlepiej jest chyba kupować z drugiej ręki prze internet.

czekam na forum na inne opinie.

Witam.

Jestem kolejną osobą z Białego i pewnie nie ostatnią która się na tym forum pojawi. Co do Audiofila to bez komentarzy :). Nie znam nikogo kto byłby zadowolony z obsługi. A spotkanie kiedyś czemu nie.

Pozdrawiam Białystok.

Witam

Ja też jestem z Białegostoku. Co do sklepu Audiofil-A to niestety smutna prawda choć ostatnio poprawiło się znacznie jeżeli chodzi o ilość oferowanego sprzętu a w szczególnośći kabli. Obsługa jednak bez zmian. Jakiś rok temu kupowałem swój system to musiałem kilka razy jeżdzić do Warszawy na odsłuchy. Głównie do sklepó Top HiFi . Tam to już zupełnie inna bajka, miła obsługa i sprzętu duży wybór.

Ciesze sie że w końcu ktoś zapoczątkował taki temat. Co do spotkania to sie pisze bardzo chętnie.

--> pawiowy, do tematu Audiofile z Krakowa... żadnych uwag nie miałeś ( niekonsekwencja? :) )

A tutaj kilku miłośników dwóch kanałów pisze że są, żyją i wymienia się ciekawymi informacjami dotyczącymi czegoś co nie ma nic wspólnego z wszechobecnym kinem domowym etc. Sporo w stereo było tematów odradzających ( ostrzegających przed ) jakiegoś sklepu czy dystrybutora, więc i my z Białegostoku chcemy się rozprawić ze swoimi :). A książka telefoniczna dobra rzecz tylko nie wszyscy chcą się w niej znaleźć ( ja raczej nie :) )

Jak na takie miasto jak Bialystok Audiofil-A nie jest taki tragiczny.

Z rozmowy z wlascicielem wiem ,że większość klijenteli to niestety zakres kina domowego.

Obecne ceny stereo są dość wysokie i byloby to zblokowaniem sporej gotówki.

Oczywiście obecna forma sklepu to już nie to,co bylo przed 2000r.

Bylo to znane miejsce spotkań odsluchowych i towarzyskich .

Niestety czasy sie zmienily i zawartość kieszeni klijenteli również.

Brakuje też naszego Darkula,znacznie zwiększającego wówczas obroty sklepu(ależ mial gadane !!)

Zresztą mam nadzieję,że się spotkamy przy browarze i pogadamy.

Pozdrawiam i do szybkiego zobaczenia.

Czekaj, czekaj tam dwóch takich jest, jedem mało kulturalny z czarnymi włosami( od samochodowych osobnik) i drugi blondynowaty jeszcze był. A kiedyś dawno dawno temu był ktoś jeszce po kim jeszce dwa lata wstecz pudełka i gałki od jakiegoś wzmacniacza się walały ---> znaczy się darkul ? :)

Nie narzekac, nie narzekac. Kiedys mnie namierzyl na allegro jakis audiofil z Białego, widzac, ze kupujew plyty Diany Krall po 45 zł i uswiadomił, ze u Was w jakiejs ksiegarni wszystkie plyty Diany Krall (oprocz najnowszej) sa po 40zł (zacnych wytworni). We Wroclawiu najtansza 53zł, tak wiec macie przynajmniej niektore plytki taniej. A Biały piekne miasto, takie sielskie, spokojne. Zreszta przezywalem tam pewne emocje, nie zwiazane z muzyka ;-) Pozdrowienia dla wszystkich audiofilow i melomanow z Bialego.

=> _Cypis_ pewnie chodziło o sklep "Amadeusz" ( czy jak mu tam :] ). Sklep jest genialny. podobnie jak ceny i wybór. Obsługa naprawdę miła, a i na sprzęciku przyzwoitym płytkę można przed kupieniem posłuchać ( a co najśmieszniejsze, ich płyty odłuchowe lepiej wyglądają od nowych nierozfoliowanych z Empiku, oczywiście niektórych komisówek to się nie tyczy :] ).

Ewentualnie może jeszzce chodzić o RollingStonea. Tam też ceny są niezłe ( ale tylko jeśli chodzi o komisówki ).

W Roling Stones nie ma komisówek- chyba, że masz na myśli regały pod oknem. Tam lezą płyty, które sprzedawca sprzedaje promocyjnie, skoro je tak kupił. Te same płyty, w tej samej cenie zakupu w Amadeusie kupisz za dużo więcej.

Wracając do cen-dwa przykłady ,oczywiście te same wydania.

John Coltrane -My Favorite Things(genialna płyta) Amadeusz - 52pn

R.S.------------29.90

John coltrane-Lush Life Amadeusz-39

R.S.-------------28

No No coraz nas więcej :)

-->Marius

Do audiofila zajdź (może ci się uda) bo tak jak juz wspomniałem wyżej ściągnąć coś na specjalne zamówienie jest ciężko, ale ostatnio jak byłem to mieli cały sklep zawalony sprzętem, to może cośik znajdziesz ;)

Co do Gołębiewskiego – już jak dla mnie jakaś nowina hehe i tu taki pomysł jak nas się zbierze jakaś „grupka” to szturmem na Hotel (może jakiś strajk ;).

W audiofilu już od dłuższego czasu widuję tylko tego „czarnego” ;) , swoją drogą faktycznie mogli by poczytać co nieco na tym naszym forum – może jednak by się nauczyli jak powinno się dbać o klienta, a w tedy na bank by poprawili swoją sytuację i obroty (i każdy by był zadowolony)!

Spotkanko JAK NAJBARDZIEJ! :)))

- w końcu będzie o czym pogadać :)

Lt_Bri - mój wpis tyczy też innych ,ale na miłośc boską wzystkich mam ganić , eeeee, jednego zganisz reszta powinna się domyśleć.

Do Was mam dwa i pół kroku . Jakby jaka ściepa w odpowiedniej porze ,mógłbym podskoczyć.

Jeśli chodzi o czytanie forum, to "obsługa" sklepu audiofil w wolnych chwilach czyta forum. Nawet wiedzą, że Zydelek to ja:):):) Spostrzegawczy było nie było- czego ja nie ukrywam.

Jestem więc jak najbardziej za spotkaniem. Prócz swych spostrzeżeń, mozna będzie wymieniac najcenniejszą z rzeczy audiofilskich!!! Muzykę.

W Audiofilu-A czarny którego widujecie to pracownik, blądyn to właściciel, a Darkula to już historia, chociaż to był super gość. Jeżeli szef Audiofila to czyta to może zrozumie jak wielki popełnia błąd zatrudniając czarnrgo i ile to Go kosztuje

womi10-mam dobrego korepetytora z polskiego.

45 pn godzina .

kontakt na maila.

WARTO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fajnie ze ktos w koncu puscil ten watek.. az dziw bierze ze dopiero teraz!?

Jak by niebylo w Whitestocku spedzilem dosyc ciekawe 2 lata!

Niestety owczesni wlasciciele niechcieli sie mnie posluchac... ze handel sprzetem audiofilskim to nietylko kasa ... !!!Niestety chec latwego i szybkiego zysku doprowadzila do roznego typu niesnasek... i co gorsza dla samych wlascicieli straty[tak mi sie wydaje]wiekrzosci dobrych klientow!

Ja chcialem w [owszem czasem specyficzny ]oryginalny sposob podejsc do tematu.. schodzac z klientem na polpartnerskio -hobbystyczna stope... niestety prezesi byli bardzo niezadowoleni z takiego mojego podejscia... a szkoda!Pozatym ustalenia finansowe niebyly dlamnie odpowiednio satysfakcjonujace.. wiec bye!

Ich prawo w koncu...[Pozatym nielubie jak ktos stara sie zrobic zemnie pajaca wobec znajomych dystrybutorow ..ba!Samych klientow!!!]

Faktem jest ze Bialystyok jest niewykorzystanym rynkiem... a wiem to z tad ze po moim 'adjeu 'mialem znacznie wiencej klientow niz za czasow Audiofila!??

Sadze ze gdybyscie zawiazali jakis legalny klub ze skladkami czlonkowskimi to mogli byscie zciagac sobie sprzet z potencjalna mozliwoscia jego zakupu,dystrybutorzy tez mysla-powarznie!.

Ja licze ze jest conajmniej okolo 20 ciezko horych i 40 zakarzonych... a mlodziezy okolo drugie tyle... to juz jest sila!Wydawajcie swoja gazetke-broszure co 2/4 tygodnie ..prosta i logiczna... i napewno ktos sie z ciekawosci dokoptuje...

Srednio w duzych miastach 1.5% luda to rasowi audiohole i 5% melomani ..to masa ludzi!!!

W razie czego sluze pomoca...hej!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.