Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny Phonar veritas p6 next lub p4 next

lamerblamer

Rekomendowane odpowiedzi

witam, czy jest ktoś na sali z w/w kolumnami? Zastanawia mnie jak zagrają z elektroniką Exposure 2010S? Jako alternatywa, zastanawiam się nad Harpia Acoustics Amstaff mini lub Epos Elan 35, Dynaudio X32. Pomieszczenie będzie miało 25m kw. i kolumny będą grały z wszystkimi gatunkami muzyki. Dodam że kolumny Phonar serii veritas mają dobre recenzje w niemieckiej prasie gdzie są opisywane jako high end i są zbudowane na głośnikach scan speak i peerless HDS. Czy ktoś słuchał tych kolumn?

[url="http://www.phonar.de/veritas_p6.php"]http://www.phonar.de/veritas_p6.php[/url]

pozdr.

Może się mylę, ale u nas jeszcze ich chyba nie ma , więc cięzko będzie kogoś znależć ... Phonar nie jest u nas zbyt popularny , a przecież patrząc na głośniki to ... kontynuacja myśli Audio Physica za czasów Gerharda . Popatrz na Spark 3 - bardzo zbliżone do P4 , to pewnie podobnie grają . Ja mam kolumny polskiej firmy zbudowane na głośnikach peerless HDS , ( miałem również przez wiele lat Audio Physici ) i znakiem szczególnym kolumn na nich zbudowanych jest piękna przestrzeń i klimat . Nie mają żadnego problemu ze znikaniem z pokoju ( w znaczeniu sonicznym :) ) Bas jest bardzo dobry ( różnorodny ) , ale nie bardzo nisko schodzący , dlatego sądze , że do 25 metrów lepszym rozwiązaniem będzie P6 next . Na tegorocznym Audio Show wiele pochlebnych opinii zebrały też podobnie zbudowane kolumny litewskiej firmy Solutions .

[quote name='skopio' timestamp='1387197958' post='3021913']
Może się mylę, ale u nas jeszcze ich chyba nie ma , więc cięzko będzie kogoś znależć ... Phonar nie jest u nas zbyt popularny , a przecież patrząc na głośniki to ... kontynuacja myśli Audio Physica za czasów Gerharda . Popatrz na Spark 3 - bardzo zbliżone do P4 , to pewnie podobnie grają . Ja mam kolumny polskiej firmy zbudowane na głośnikach peerless HDS , ( miałem również przez wiele lat Audio Physici ) i znakiem szczególnym kolumn na nich zbudowanych jest piękna przestrzeń i klimat . Nie mają żadnego problemu ze znikaniem z pokoju ( w znaczeniu sonicznym :) ) Bas jest bardzo dobry ( różnorodny ) , ale nie bardzo nisko schodzący , dlatego sądze , że do 25 metrów lepszym rozwiązaniem będzie P6 next . Na tegorocznym Audio Show wiele pochlebnych opinii zebrały też podobnie zbudowane kolumny litewskiej firmy Solutions .
[/quote]

te Phonary p6 cenowo odpowiadają kolumnom Audio Physic Sitara.Ale sitary są na innych głośnikach: wysokotonowy to miękka kopułka, średnioniskotonowe to jakiś wynalazek audio physika. ciekawe które lepiej brzmią: phonar czy audio physic?

[quote name='lamerblamer' timestamp='1387307249' post='3023169']
e Phonary p6 cenowo odpowiadają kolumnom Audio Physic Sitara.
[/quote]

Skoro tak , to za te pieniądze można wybrać lepiej ( patrz polskie Studio 16 Hertz )
Brzmieniowo bardzo podobne powinny być do nich ich poprzedniki Veritas P5 , ale ... one były tańsze .

[quote name='lamerblamer' timestamp='1387307249' post='3023169']
ciekawe które lepiej brzmią: phonar czy audio physic?
[/quote]

Zadne pisanie opinii na forum nie zastąpi własnych odsłuchów !

[quote name='skopio' timestamp='1387369724' post='3023827']
Skoro tak , to za te pieniądze można wybrać lepiej ( patrz polskie Studio 16 Hertz )
Brzmieniowo bardzo podobne powinny być do nich ich poprzedniki Veritas P5 , ale ... one były tańsze .

Zadne pisanie opinii na forum nie zastąpi własnych odsłuchów !
[/quote]

dzięki za odpowiedź, początkuję w dziedzinie audio. słyszałem sporo dobrego o kolumnach Minas Anor III. Ciekaw jestem jak zagrają z moją elektroniką. jeśli możesz to doradź coś. pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.