Skocz do zawartości
IGNORED

Project RMP 1.3 Genie Problem ! pomocy

Tjuning

Rekomendowane odpowiedzi

Ustawiłem overhang ...miałem o przeszło 7 mm za dużo ....ale teraz z kolei nie bardzo mogę ustawić prawidłowego prowadzenia. Jak ustawiam do szablonu na zewnątrz płyty i sprawdzam po wewnętrznej to jest zupełnie inaczej.... rozumiem że mam wyśrodkować jak się nie da idealnie ustawić ?

Nie - overhang nie może być za duży aż o 7 mm. Najpierw ustawiasz w/g szablonu na zewnętrznym punkcie, następnie podnosisz ramię windą, przesuwasz je nad punkt wewnętrzny i przesuwasz też szablon po talerzu. Opuszczasz ramię na punkt wewnętrzny, i zazwyczaj potrzebna jest już tylko niewielka poprawka albo nawet ustawienie jest dobre.

• Redaktorzy

Oprócz punktów A i B pamiętaj o równoległości powierzchni czoła wkładki do linii siatki na szablonie. Przyklejasz taśma klejącą rysik z ołówka automatycznego i obserwujesz równoległość odcinka (ołówka) do linii na szablonie Baerwalda.

Gdzie miaszkasz? Mogę podjechać z przyrządem i ustawimy razem, że mucha nie siada.

(...) i przesuwasz też szablon po talerzu. (...)

A można obrócić talerz z szablonem? Ja tak robiłem - całkowicie intuicyjnie, bo bałem się urwać cienki papierowy szablon przy otworze na szpindel.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Ile hałasu o to,że ktoś ma źle ustawiony gramofon.Całą winę za to ponosiła firma PJ...Na drugi raz proszę o więcej dystansu.

Wesołych Świąt i dobrych płyt pod choinką życzę!

Paweł

A można obrócić talerz z szablonem? Ja tak robiłem - całkowicie intuicyjnie, bo bałem się urwać cienki papierowy szablon przy otworze na szpindel.

Oczywiście że można. Nie ma różnicy czy przesuwamy szablonik po talerzu czy obracamy talerz razem z szablonikiem.

Wesołych Świąt i fajnej myjki do longplayów pod choinką życzę,

Yul

• Redaktorzy

Jak nie Mahomet do góry, to góra do Mahometa przyjdzie ;)

Jeśli o mnie chodzi, to myjki w tym roku pod choinką nie będzie, ale za to przyjedzie płyn ClearAudio do igieł (bez zawartości alkoholu) wraz ze szczoteczką Clearaudio. Myjka może w przyszłym roku.

Wam również Wesołych Świat życzę i prezentów mocno związanych z Waszym hobby :)

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Oprócz punktów A i B pamiętaj o równoległości powierzchni czoła wkładki do linii siatki na szablonie. Przyklejasz taśma klejącą rysik z ołówka automatycznego i obserwujesz równoległość odcinka (ołówka) do linii na szablonie Baerwalda.

Gdzie miaszkasz? Mogę podjechać z przyrządem i ustawimy razem, że mucha nie siada.

Bardzo chętnie... może wreszcie dojdę z nim do ładu z czyjąś profesjonalną pomocą. Mieszkam na Ochocie. Jak coś to zapraszam. W sobotę kupię płyn do mycia igiełki i można ustawiać. Jak coś to mój mail. [email protected] ... zapraszam serdecznie i z góry bardzo dziękuję za pomoc.

Czyli Warszawiak. Już w nowym 2014 roku możemy się jakoś umówić i spróbować ten gramofon ustawić.hej

Dzięki :) I dzięki koledze z Wrocławia za chęć pomocy. Dzisiaj kupiłem płyn do mycia i........ kolosalna róznica :) musiałem mieć strasznie brudną igłę ...katowałem go na starych płytach a nie przypuszczałem że w ciągu 3 dni może się tak uświnić :) ale jeszcze troszkę piaszczy...więc jakby kolega mógł tam kiedyś podjechać to bardzo chętnie :) Pozdrawiam wszytskich serdecznie i bardzo Wam dziękuję za pomoc.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.