Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz DVD/BD

alexs

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo proszę o polecenie odtwarzacza DVD. Szukam czegoś w miarę taniego (do 300zł, chyba że za 301 ;) znacie jakąś perełkę ), ale nie firmy "krzak" (ani LG, po złych doświadczeniach mam na nich uczulenie).

Parametry:
- sprzęt nowy (to na prezent)
- niekoniecznie posiada rewelacyjny dźwięk (na razie ma iść po HDMI do telewizora)
- obsługuje mkv i napisy z polskimi znakami (srt i txt powinno wystarczyć)
- można podłączyć po USB dysk (1TB, jeżeli to ma znaczenie)
- ogarnia bez przycinania jakość 720p mkv (miło gdyby dawał radę z 1080p, ale jeżeli nie to bólu nie będzie)

dziękuję, pozdrawiam i Wesołych :)

https://www.audiostereo.pl/topic/107969-odtwarzacz-dvdbd/

[quote name='HQ150' timestamp='1387281978' post='3022761']
Chyba musisz poszukać wśród odtwarzaczy BD.
[/quote]

jeżeli zmieściłby się w tej cenie i przecież odpala też płytki DVD... to może być i BD :)

edit: nie wiem tylko jak wtedy z ceną... czy za max300 to nie będzie jakiś szrot

https://www.audiostereo.pl/topic/107969-odtwarzacz-dvdbd/#findComment-3022805

Teraz już nie opłaca się kupować dvd , jak już to właśnie blu-ray-a , ale za trzy stefy to będzie ewentualnie LG , którego nie chcesz , miedzy trzy a cztery stefy masz Panasonica BDT 130 (prawie 4 ) lub za prawie 6 stów Pioneer BDP 160 ,

[quote name='alexs' timestamp='1387277708' post='3022711']
ogarnia bez przycinania jakość 720p mkv (miło gdyby dawał radę z 1080p, ale jeżeli nie to bólu nie będzie)
[/quote]

żadne dvd nie ogarnie Ci wysokiej rozdzielczości , ewentualnie może przeskalować do HD dlatego niektóre mają wyjścia hdmi , obraz z blu-ray-a nawet tego taniego będzie lepszy od odtwarzacza dvd , oczywiście wszystko zależy od jakości materiału video , im większy plik tym lepsza jakość obrazu (większe bit rate video->lepszy obraz->większy plik) , nawet jeśli kupisz odtwarzacz blu-ray a pliki z filmami będą wielkości 700MB lub 1,4 GB to i tak nic to nie da , że będziesz odtwarzał (czy ten ktoś) na blu-ray-u ,

[quote name='alexs' timestamp='1387277708' post='3022711']
obsługuje mkv i napisy z polskimi znakami (srt i txt powinno wystarczyć)
[/quote]

żaden dvd nie pociagnie Ci mkv (i jak wyżej zaznaczyłem im wyższe bit rate tym lepszy obraz (przy 6-8 GB już nie jest taki zły obraz, przy półtoragodzinnym filmie)wiec nawet przy kiepskiej jakości pliku nic nie da nawet dobry odtwarzacz blu-ray) ,

więc dvd odpada jeśli chodzi o kupno , po prostu już się nie opłaca , lepiej kupić taniego blu-ray-a niż tanie dvd

niestety jednak pozostał Ci LG jeśli tylko za 3 stówy .

https://www.audiostereo.pl/topic/107969-odtwarzacz-dvdbd/#findComment-3023532

Dziękuję bardzo za rady :).
Ta osoba chciała dvd tylko do odtwarzania jakichśtam płyt, ale uważam to już za przeżytek i dlatego napisałem o tych dodatkowych (czy teraz już raczej standardowych) funkcjach (HD, napisy), żeby czasem podrzucić jej jakiś film w 720/1080p (właśnie takich rozmiarów jak piszesz 6+GB).
Faktycznie w takim wypadku (przeskalowanie do HD) dvd zupełnie odpada i trzeba wyłożyć trochę więcej. W dzień przeczytam jakieś recenzje tych dwóch droższych BD które sugerujesz.
W międzyczasie będę bardzo wdzięczny za kolejne produkty na które warto rzucić okiem :)

https://www.audiostereo.pl/topic/107969-odtwarzacz-dvdbd/#findComment-3023555

Myślę , że propozycje godne uwagi będą plasowały się właśnie gdzieś w granicach ok 6-ciu stów i wzwyż zresztą jeśli byłyby odtwarzane tylko oryginalne płyty dvd czy blu-ray to bez różnicy a odnośnie ripów z w/w płyt jak wspomniałem we wcześniejszym poście wszystko zależy od wielkości pliku . Jeśli zdecydowałbyś się na jakiś model Pioneera to dopytaj czy jest polska instrukcja , nie ta do szybiego podłączenia ale pełna bo wiem , że przy amplitunerach jest z tym problem . Przyjrzyj się też Samsungowi , ma on dużo modeli w tym zakresie cenowym .

https://www.audiostereo.pl/topic/107969-odtwarzacz-dvdbd/#findComment-3023657

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.