Skocz do zawartości
IGNORED

przerobka , tla do projektora z manuala na elektryczny moze sie komus przyda

karas83

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , przerobilem domowym sposobem tlo do projektora z manuala na elektryczny

wykozystalem do tego silnik z podnoszenia szyb samochodowych (chyba merca) zasilacz 12 v i guzik o zmiennych biegunach ( tez na 12v )

oto kilka fotek

huue.jpg

z silnika zdejmuje oslone , zostaje wewnetrzne kolo

w80c.jpg

z naszego tla zdejmujemy boczna oslone ( uwaga sprerzyna sie mocno rozwinie dostalem popaluchach )

idgw.jpg

wycinamy otwor wielkosci kolka (wiercilem dziurki wiertlem 3mm , potem pilnik )

k8yo.jpg

skrecamy jak ponizej

sx1o.jpg

sx1o.jpg

d0ye.jpg

robimy lekki luz

2d7u.jpg

skrecamy razem

u8vt.jpg

4ij1.jpgg5q5.jpg

w krotce przerobie na sterowanie pilotem

pozdrawiam adam

Wow, gratulacje pomyslowosci, sam sie zastanawialem jak do tego podejsc, coprawda nie do ekranu tylko do jego maskowania..na allegro mozna kupic 12v silniczki ale o uzyciu samochodowego bym nie pomyslal..zdaj koniecznie relacje jak sie sprawdza !!

witam , no dziala swietnie , ja sie podjolem bo zacinalo mi sie zwijanie , i poprostu sie wk... rozebralem i zrobilem jak zrobilem. teraz naciskam guzik i sie rozwija i zwija.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) cos takiego , programuje sie wlasnego pilota , wiec nie potrzebny nam kolejny . mam cos takiego ze 2 lata juz i jestem zadowolony , uzywam do swiatel w domu , czekam na kolejny

ja w przyszlosci bede montowal sufit podwieszany wiec calosc bedzie schowana

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 1 rok później...

Wow, gratulacje pomyslowosci, sam sie zastanawialem jak do tego podejsc, coprawda nie do ekranu tylko do jego maskowania..na allegro mozna kupic 12v silniczki ale o uzyciu samochodowego bym nie pomyslal..zdaj koniecznie relacje jak sie sprawdza !!

Witam , i jak tam maskownica zrobiona?? u mnie ekran nadal działa. teraz będę zmieniał na większy i myślę zrobić czarne kurtyny w całym pokoju zabudowane w sufeci.

Witam i jak tam maskownica ekranu zrobiona?? sam zastanawiam się nad takimi maskownicami do większego ekranu. zmieniam na 120" i mam w planie zrobić kurtyny na ścianach , zabudowane w suficie.

Maskonie ekranu chce regulowane z 4 stron, zastawaniem się wykorzystać elektryczne karnisze do okien , zasłon.

jakie silniki na 12v widziałeś?

Chciałem doradzić "po co pilot, użyj trigger-out", ale ten model JVC nie ma tego wyjścia. :o

W takim przypadku przekaźnik priorytetowy, projektor ciągnie prąd ekran opada, projektor gaśnie ekran jest zwijany.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Chciałem doradzić "po co pilot, użyj trigger-out", ale ten model JVC nie ma tego wyjścia. :o

W takim przypadku przekaźnik priorytetowy, projektor ciągnie prąd ekran opada, projektor gaśnie ekran jest zwijany.

dzięki za podpowiedz nie wiedziałem o czymś takim

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.