Skocz do zawartości
IGNORED

AKG K-845BT czy AKG K-935 a transmisja bluetooth

tretorn

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem odnośnie wyboru tych 2 słuchawek firmy AKG. Z kilkunastu producentów takich jak audio technica, yamaha, denon, pioneer, sennheiser i paru innych producentów wybór padł na AKG. Po odfiltrowaniu i przeczytaniu recenzji polskich jak i zagranicznych wybór wyłonił 2 liderów z tej firmy. Są to modele AKG K845 i AKG K935 oba zestawy są bezprzewodowe bo takich słuchawek właśnie poszukuje. Mam obecnie sennheiser rs 180 lecz nie jestem z nich zadowolony(mają słabe brzmienie tonów niskich) dlatego chce przeskoczyć z konstrukcji otwartej rs 180 do zamkniętej AKG. Najbardziej kupiłbym AKG K845 lecz są to słuchawki blouetooth. Model AKG K935 ma stacje dokującą i transmisję cyfrową o którą się nie martwię i gdyby nie jego starszy brat brałbym je w ciemno. Chociażby dlatego że zostały produktem roku EISA a to już coś. Lecz parametry skłaniają mnie ku tym 2. Moja wątpliwość dotyczy transmisji bluetooth. Słuchawki będę głównie używał z PC stacjonarnym. Mam płytę asus Crosshair Maximus IV która ma moduł bluetooth. Tylko jak wygląda podłączenie takich słuchawek z pc i jakością dźwięku wysyłaną taką metodą bo nikt o tym w recenzjach nie pisał tylko o tym jak to można pod tel słuchawki podpiąć. Czy będę musiał za każdym razem sparować słuchawki będzie mi rwać połączenie między komputerem a słuchawkami czy może w ogóle ich nie podłącze. Zastosowanie Muzyka(nowoczesna), gry, filmy.

Czy ma ktoś jakieś pojęcie o przesyłaniu dźwięku poprzez bluetooth czy wystarczy to co mam wbudowane w płycie głównej czy kupić trzeba będzie np. http://allegro.pl/sony-odbiornik-muzyczny-bm10-bluetooth-i3810993471.html. Proszę o przedświąteczną pomoc

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.